utorok 12. júla 2016

Crowfieldska kliatba

Pojinko upozorňuje na knižku:



Crowfieldska kliatba - Pat Walsh


Každého milovníka záhad a tajomna upozorňujem na túto zaujímavú a originálnu historickú fantasy. Ten, kto má rád zimomriavky pri čítaní napínavých príbehov, si príde v tejto knihe na svoje. Tajuplná atmosféra je priam hmatateľná, až Pojinko takmer zabúdal dýchať.
Dej sa odohráva v Anglicku v 14. storočí. Hlavným hrdinom je sirota, chlapec Will, ktorý vyrastá v ponurom opátstve obklopený mníchmi, modlitbami a každodennou drinou. Je to ťažký a pomerne jednotvárny život, ale Will je rád, že má teplé jedlo a strechu nad hlavou, je za to vďačný a snaží sa byť užitočný. Všedná rutina sa zmení, keď jedného dňa nájde v lese čudesného tvora, ktorý je poranený. Will sa mu rozhodne pomôcť. A vtedy sa roztáča kolotoč vzrušujúcich nadprirodzených udalostí.
Kto má rád dobré fantazijné príbehy, nemal by si Crowfieldsku kliatbu nechať ujsť, a to napriek tomu, že autorov štýl nie je ešte dosť prepracovaný a vidno, že v písaní je dosiaľ začiatočník.
Pojinka mrzí len jedno (čo u nás ostatne pri knižných sériach nie je nič zriedkavé), a to že pokračovania sa v slovenčine zrejme nikdy nedočkáme... :(


info:
vydal: Slovart, 2012
počet strán: 240
klasický formát, pevná väzba
veková hranica: 12+
pre chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára