nedeľa 25. septembra 2016

Lapinovci z letiska

Pojinko odporúča





Lapinovci z letiska - Viktória Laurent-Škrabalová


Toto je Pojinkov najnovší objav, o ktorý sa s Vami chce podeliť. Knižka nie je síce horúcou-prehorúcou novinkou (vyšla koncom minulého roku) a Pojinko o nej vedel už dlhšie (hneď ho veľmi zaujala obálka a celkový dizajn), ale až teraz si našiel čas, aby do nej nahliadol. A ľutuje, že tak nespravil skôr! Ozaj milé a zaujímavé dielko je to! V dobrom som veľmi prekvapený a veľmi potešený. Napokon, nenadarmo bola oficiálne zaradená medzi najkrajšie (a najlepšie) knihy roku 2015.

No čo je najhlavnejšie, okrem špičkového dizajnu a veľmi originálnych a zaujímavých ilustrácií, má pútavý obsah. Text je naozaj kvalitný a dobre napísaný. Väčšie deti (a večné deti a červíčkov ako Pojinko :)) bude knižka určite baviť. Zaručene ich chytí a nepustí. No, možno povolí držanie, keď bude dočítaná ;) Ale len možno!
Slovensko-francúzska spisovateľka predostrie čitateľom vtipné a nápadité príbehy zajačej rodinky Lapinovcov a ich kamarátov a známych, ako je napríklad vrabčí klan či holub svetobežník.
Poviete si, že príbehov o zajačikoch tu už bolo dosť. Ale jednak, že dobrých príbehov o zajačikoch nie je nikdy dosť :), a potom - určite ste nečítali nič o zajacoch, ktorí bývajú na letisku. Hneď vedľa pristávacích dráh! Už viete prečo nosia štuple do uší? :D

A nenechajte sa pomýliť témou, knižka je naozaj určená skôr starším deťom.


ukážka:









info:
ilustrácie: Matúš Maťátko (kurnik - šopa - motyka, aj ja chcem také milé priezvisko :))
vydal: Trio Publishing, 2015
počet strán: 72
tvrdá väzba, trošinku väčší formát
ideálny vek pre čitateľa: okolo 9 rokov
vhodné rovnako pre chlapcov ako aj dievčatá

2 komentáre:

  1. Priezvisko fakt perfektné a kniha tiež. Nechodím veľmi do kamenných kníhkupectiev a som rada, že som takto mohla do knihy nahliadnuť. Ej veru, musím dať do tužobníčka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pojinko pracuje v kníhkupectve, takže to môže výborne využiť pre svoj blog... Ono, aj nakupovanie priamo fyzicky aj cez internet má svoje pre i proti. Určite sa oplatí poprehŕňať sa knižkami a tam priamo na mieste si vybrať. Je to zážitok. Zas cez internet je to určite pohodlnejšie.

      Odstrániť