nedeľa 16. októbra 2016

Doktor Jajbolíto

Pojinko odporúča

 

 

Doktor Jajbolíto - Kornej Čukovskij

 

Jaj, bolí to! 
Tak potom teda pomôže doktor Jajbolíto! Áno, to je jeho ctené meno. A pomôže každému. Ale špecializuje sa na zvieratká. Takže, keď tak nad tým uvažujem, mohol by v prípade núdze ošetriť aj Pojinka, veď s prižmúrením oboch očí je červíček také zvieratko... Nie, nie, označenie "hmyz" sa mi prieči!
No a práve tento milý a šikovný ujo doktor, zažije jedno veľké dobrodružstvo, ktoré je opísané v tejto knižke. Nuž, počúvajte moji milení...
Alebo viete, čo? Nebudem nič rozprávať, lebo by som prezradil dej. (Skoro ste ma nachytali!) Poviem len toľko, že opice v ďalekej Afrike ochoreli a pomôcť im môže jedine náš slávny lekár. A to, čo všetko pri tom zažije, sa dozviete po prečítaní knihy.

Takže, máme tu Afriku, máme tu zvieratká a máme tu slávnu detskú knižku od ukrajinského spisovateľa. V čom sa teda odlišuje od tej minulej, ktorú Pojinko spomínal (Dajte pozor na leva!)? Tak v prvom rade je tam celkom iný príbeh, a potom... táto je určená najmladšiemu (ne)čitateľovi. A... a... a... dozviete sa v nej, aké zviera je "čihíhota" :D Spoločné ale majú aj to, že obe sú výborné. Teda neváhajte! ;)
A samostatne musím upozorniť na prenádherné a milé ilustrácie!!!


ukážka:
číta psík Placúšik







info:
ilustrácie: Ľuboslav Paľo (ten Ľubo Paľo je fakt frajer!)
vydal: Buvik, 2016
počet strán: 80
klasická formát, pevná väzba
veková hranica: 3+
pre chlapcov a dievčatá

2 komentáre:

  1. Pozicali sme si z kniznice a celkom sa sa pobavili, lebo sme sa aj zvieracou recou snazili porozpravat :D
    Kresby su vyyyyborne. Velmi tu knizku posunuli. Na jednotku.

    OdpovedaťOdstrániť