piatok 19. júna 2015

Zákon života a iné poviedky + Volanie divočiny

Pojinkova téma


Drsné a krásne príbehy Jacka Londona


Zákon života a iné poviedky

Volanie divočiny


Jack London patrí k autorom, ktorí sa budú jedného dňa čítať aj na palube kozmických lodí. Jeho príbehy budú uchvacovať stále nových a nových čitateľov v rovnakej miere ako to bolo v dobe, kedy boli napísané. Je to možno aj preto, že autor bol sám dobrodruhom, a preto jeho príbehy vyznievajú tak reálne. To im však neuberá nič na pútavosti. Práve naopak! A pre (nielen) chalanov majú jeho drsné a krásne príbehy z divočiny v určitom veku svoje neodolateľné kúzlo. Skrátka, Jack London patrí neodmysliteľne do repertoáru knižnice dospievajúceho chlapca. Sú to príbehy o odvahe a nezdolnosti ľudského ducha, ale sú aj poctou sile a nespútanosti divokej prírody. A nemôžu chýbať ani Londonove obľúbené šelmy: vlky a psy, ktoré hrajú v jeho príbehoch významnú, často hlavnú rolu. Ale London napísal veľa diel a zďaleka nie všetky sú vhodné pre mládež. A zas niektoré iné jeho knihy by mladých jednoducho nebavili. Navyše väčšina z nich je aj tak vypredaná. Ako dnes nájsť tú pravú, ktorá chytí a nepustí? Tú, ktorá obsahuje aljašskú divočinu, traperov, zlatokopov, námorníkov, no hlavne psov a vlkov ako hlavných hrdinov?
Zákon života a iné poviedky ponúka tie najznámejšie autorove poviedky, v ktorých sa nachádzajú všetky vyššie uvedené veci.
Volanie divočiny je legendárnou novelou o ťažnom psovi Buckovi, ktorý sa nakoniec stáva vodcom vlčej svorky.

Tieto nesmrteľné príbehy potešia dušu každého dobrodruha. Aj takého, ktorý je dobrodruhom len v tom najodľahlejšom kútiku duše. Tu sa môže stať zálesákom každý a pekne v tichu svojej izby...

info:
Zákon života a iné poviedky
vydal: Epos, 2004
počet strán: 333
klasický formát, pevná väzba

Volanie divočiny
vydal: Slovenský spisovateľ, 2001
počet strán: 92
klasický formát, pevná väzba

veková hranica - obe knihy 13+
pre chlapcov






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára