streda 6. apríla 2016

Hľadanie strateného Zlatého mesta

Pojinko upozorňuje na knižku:




Hľadanie strateného Zlatého mesta - Stephen Biesty


Tak čo, decká? Máte chuť s Pojinkom zahrať sa na Indiana Jonesa a pokúsite sa objaviť legendárne Zlaté mesto ukrývajúce bájny poklad? 
Ak sa rozhodnete odpovedať "áno", prostredníctvom tejto knihy precestujete celý svet a navštívite významné miesta a nádherné pamiatky. Každá kapitola je venovaná jednej lokalite. Čakajú na Vás ako moderné veľkomestá - napr. Sydney s úžasnou budovou opery, tak aj archeologické náleziská či monumenty. Postupne sa teda pozrieme na parížsku katedrálu Notre Dame, skvost gotickej architektúry či Koloseum, pomník slávneho Ríma. Ale navštívime aj exotické miesta ako kambodžský chrám Angkór Vat, klenot džungle.
A každú takúto pamätihodnosť vykresľuje text, fotografie a podrobné nákresy. Dozvieme sa tak nielen veľa o histórii, ale s týmito divmi sveta sa aj dopodrobna oboznámime.

Nesmiem zabudnúť na to, že každú kapitolu sprevádza hádanka a na konci knihy, keď sa bude naše putovanie blížiť k veľkému finále, budeme musieť vyriešiť rébus. Jeho úspešné splnenie nám otvorí brány do Zlatého mesta, ktoré skrýva nejedno prekvapenie. Prezradím, že to je (okrem iného) plagát či nálepky. Neprezradím už ale, aký to je plagát a aké to sú nálepky :) A poklad obsahuje napríklad aj model, však uvidíte sami.

A potom sa budete cítiť ako v novej časti Indiana Pojinka. Pardon, Indiana Jonesa, samozrejme :) 
A tento diel nazveme: Hľadanie strateného Zlatého mesta.

ukážka:






P.S. na fotkách je aj môj kamarát z ďalekého Nového Zélandu - vtáčik kiwi. Pridal sa k Pojinkovi počas jeho hľadania Zlatého mesta.

info: 
vydal: Eastone Books, 2015
počet strán: 80
veľký formát
veková hranica: 11+
pre chlapcov aj dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára