nedeľa 10. apríla 2016

Ostrov pokladov

Pojinko odporúča




Ostrov pokladov - Robert Louis Stevenson


Keď bol Pojinko malý červík (nie už celkom malý, no nie ešte veľký), miloval knižnú edíciu "Stopy", kde vychádzali tie najsenzačnejšie dobrodružné knihy ako Winnetou či Tarzan. A Pojinko vie, že už jeho rodičia vo svojej mladosti čítali knižky z tejto edície.
Aký bol Pojinko prekvapený a potešený, keď sa dozvedel, že po rokoch sa tieto nesmrteľné príbehy znovu predstavia novým čitateľom! A ako prvá lastovička sa zjavil ten najznámejší pirátsky príbeh všetkých čias: Ostrov pokladov!!! Dobrodružstvo, ktoré by si mal zažiť (či teda aspoň prečítať) každý chlapec. Sám autor ho v podstate napísal pre svojho nevlastného syna, inšpirovaný mapou tajuplného ostrova, ktorú chlapec nakreslil.

Ostrov pokladov patrí medzi tie romány, o ktorých všetci počuli, ale z mladšej generácie ich už málokto čítal, preto si pripomeňme, o čom je dej:
Mládenec Jim Hawkins objaví v pozostalosti starého opilca (ktorý bol kedysi pirátom) mapu so zakresleným veľkým X, ktoré označuje miesto, kde je ukrytý poklad. Na ostrov sa vydá námorná výprava, ktorej súčasťou je aj náš Jim. Lenže poklad si nárokujú aj piráti...

Román právom patrí medzi najvplyvnejšie a najlepšie dobrodružné diela, ktoré boli kedy napísané.
Ak ste knihu dosiaľ nečítali, napravte to.
Vydajte sa na nebezpečnú plavbu cez šíry oceán. Nedovoľte, aby padol poklad do rúk pirátom!

info:
vydal: Mladé letá, 2015
počet strán: 192
klasický formát, pevná väzba
veková hranica: 11+
pre chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára