utorok 17. mája 2016

Stratený svet

Pojinko odporúča




Stratený svet - sir Arthur Conan Doyle


Vydavateľ drží svoje slovo a legendárna edícia STOPY pokračuje vo svojom znovuzrodení. Teraz oblažili čitateľa bažiaceho po dobrodružstve, presláveným románom, ktorý môže za to, že dinosaury sa (nielen medzi deťmi) tešia takej popularite. A zdá sa, že záujem o praveké monštrá tak skoro ani neutíchne. A pokiaľ sa bude vydávať toto dielo znova a znova (a ono sa bude!) čitateľova fantázia bude zas a zas dráždená. Naša túžba aspoň na chvíľu sa pozrieť do tých dávnych čias bude opäť a opäť živená. Veď kto by sa nechcel dostať do svetea kde sa prechádzajú majestátne iguanodony, číhajú nebezpečné allosaury či oblohu križujú obrovské pterodactyly?
Je to už vyše sto rokov, čo uplynulo od napísania jedného z najlepších dobrodružných románov vôbec.
Vtedy sa, vďaka vedeckým expedíciám a objaviteľským výpravám, mazali posledné biele miesta na mape Zeme, ktoré vyjadrovali nepreskúmané oblasti. Existovala ešte šanca, že niekde v odľahlých kútoch pralesov budú objavené posledné prežívajúce dinosaury. K takémuto názoru sa vtedy prikláňal nejeden človek z učenej spoločnosti.
A do tohoto ovzdušia zasadil Conan Doyle dej svojho príbehu. Príbehu, ktorý bol niekoľkokrát sfilmovaný a inšpiroval nespočetné ďalšie diela, medzi iným aj dnes tak "vychytený" Jurský park.

Až do ďalekého Anglicka preniknú správy z povodia Amazonky o mieste, kde údajne žijú dodnes dinosaury. Zorganizuje sa štvorčlenná výprava pozostávajúca z dvoch vedcov, dobrodruha a novinára a tí sa vydávajú do neprebádanej divočiny, kde objavia Stratený svet a čakajú ich dobrodružstvá o akých sa im ani nesnívalo!


info:
vydal: Mladé letá, 2016
počet strán: 192
klasický formát, pevná väzba
veková hranica: 12+
pre chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára