sobota 25. júna 2016

Emília a anjel, ktorý sa volá Ďuro Kremnický

Pojinko odporúča




Emília a anjel, ktorý sa volá Ďuro Kremnický - Angéla Koloszi


Je tu jedna čerstvá knižná novinka,
ktorá veľmi oslovila milého Pojinka.

:) A má veľmi netradičný názov. Už ste azda počuli, že by sa nejaký anjel volal Ďuro Kremnický? Tak, tak, máte pravdu, neznie to priveľmi vznešene, dokonca je to trochu smiešne (týmto sa Pojinko ospravedlňuje všetkým Ďurom, a ešte viac tým Ďurom, ktorí nosia priezvisko Kremnický, no musíte uznať, že naozaj to nie je anjelské meno). A uvedomuje si to aj jeho samotný nositeľ. Prezradím Vám dokonca, že má pre to komplexy, chudák. Ale nešťastné meno nie je jeho jediným trápením. Je veľmi roztržitý a dosť nezodpovedný. A to veru nie sú práve najšťastnejšie predpoklady pre prácu strážneho anjela... A ani jeho zovňajšok nemožno pokladať za vzorný. Keď vyzerá ako nejaký zanedbaný tulák, určite nemá pri sebe niekoho, kto by ho zasvätil do módy a odievania. Nuž, nechcem rovno povedať, že pripomína bezdomovca...
A aby toho nebolo málo, má veľkú slabosť na sladké, ktoré si nevie odoprieť. Dokonca sa zjavil na Emíliinej narodeninovej oslave len preto, aby mohol ochutnať tortu! Neslýchané, škandalózne! Ale to ešte nie je všetko, moji milí priatelia! Skutočné starosti a patálie sa začnú rozbiehať až po tom, ako Emília spadne na hodine telocviku z rebrín a nejaký čas musí stráviť v nemocnici. 
Tak veru!
Ako ste iste pochopili, Emília je Ďurova malá chránenkyňa. A takisto: Ďuro si priadne neplní povinnosti strážneho anjela.
Ale, aby som nevymenúval len jeho negatíva, ukáže sa, že Ďuro má skutočne dobré a ohromne veľké srdce. A pokúsi sa odčiniť svoju chybu.
Spraví to ale netradičným spôsobom a poruší pri tom nejedno anjelské pravidlo!

Otvára sa pred Vami pôvabná knižka, ktorá má v sebe veľa humoru a veľa ľudskej (a anjelskej) nehy. Myslím, že táto knižka očarí všetky deti. A okrem kvalitnej zábavy im sprostredkuje hodnotný a krásny príbeh. 
Za zmienku určite stoja aj ilustrácie - pani ilustrátorka má perfektný štýl.

Na záver Vám Pojinko musí pripomenúť, aby ste sa aspoň občas nezabudli poďakovať svojmu anjelovi. Viete si predstaviť akú ťažkú prácu má? A ja verím, že ani trochu mu ju neuľahčujete :)


info:
ilustrácie: Adrienn Gyöngyösi
vydal: Verbarium, 2016
počet strán: 128
klasický formát, pevná väzba
veková hranica: 8+
určite bude baviť každého, ale pre dievčatá bude ako stvorená, nejedna sa určite stotožní s našou hrdinkou Emíliou



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára