piatok 10. marca 2017

Marína a povaľači

Pojinko odporúča




Marína a povaľači - Andrea Gregušová


V takom rýchlom slede už tretia knižka od Gregušovej! Čím to je? Okrem toho, že Pojinko sa zaľúbil? Teda nie do pani autorky :) ale do jej tvorby. Jednoznačne to bude tým, že jej knižky sú tak skvelé.
Z prvých dvoch kníh si vzala podobných hrdinov: teda dieťa - dievčatko Marínu a potom rôznorodú "háveď" konkrétne pavúka Floriána, komára Konráda a netopiera Piéra (Piér je Francúz) a namiešala ich dokopy! Tak, veru tak! Dievčatko je pre dej najdôležitejšie, je to kľúčová osôbka, ale hlavnými hrdinami ostávajú členovia našej partie troch povaľačov z povaly domu, kde býva Marínka. Naši traja neľudskí kamaráti si povedia, že sa budú starať o ľudské zvieratko! A tak sa rozhodnú, že divoké dievčatko, ktoré občas navštevuje nimi obývané podkrovie si skrotia a poskytnú mu všetko, čo potrebuje. Lenže čo môže potrebovať, okrem lásky, také ľudské mláďa?
Začína sa sled bláznivých dobrodružstiev...
A ohromne milých a vtipných situácií. Pozorný čitateľ, tam ale nájde aj zašifrované posolstvo, ktoré môže pomôcť deťom z rodín, kde nie je všetko tak, ako by byť malo...

V poradí tretia knižka od spisovateľky (Červík Ervín, Operácia Orech a iné dedkoviny, Marína a povaľači) je rovnako výborná ako predošlé. Pre čitateľov jasná voľba!


info:
ilustrácie: Ľuboslav Paľo (opakujem sa, ale Ľubo Paľo je frajer - v každej jednej knihe má akoby odlišný štýl kresby a v každej jednej je to úplná špička - tu nás čakajú roztomilé, tak nádherne a neodolateľne spučkané a kostrbatučké ilustrácie)
vydal: Slovart, 2014
počet strán: 164
trošku väčší formát, pevná väzba
veková hranica: 9+
pre dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára