štvrtok 10. augusta 2017

Detektívi v čase

Pojinko predstavuje (a odporúča!):

Supišnú a perfišnú sériu kníh, ktorá zaujme chlapcov aj dievčatá, bude ich náramne prenáramne baviť a naučia sa pri nej veľmi veľa vecí. Sú to

Detektívi v čase - Fabian Lenk


Bodaj by mal Pojinko, keď bol menší, naporúdzi takéto knižky! Sadli by mu ako uliate... Ešteže si vo svojom červíčkovskom tele uchoval chlapčenskú dobrodružnú dušičku a páčia sa mu teraz rovnako ako keby ich čítal v dobe, keď mal desať rokov. Detektívi v čase sú výborne napísanou, napínavou, pútavou a poučnou sériou. Presne podľa vzoru Slávnej päťky či Veľkých dobrodružstiev. Takže ak máte radi podobný druh príbehov, kde sa mieša dokopy detektívny a dobrodružný román a hlavnými hrdinami tu je partia detí, ktorá sa vždy priplichtí k nejakému zamotanému a tajuplnému prípadu, určite siahnite aj po týchto knižkách. Sú totiž niečím viac, než iba ďalším klonom populárnych Troch pátračov. Každý diel sa odohráva v inej historickej epoche, ktorá je vykreslená veľmi príťažlivo a verne. Dejepis ešte nikdy nebol tak zábavný! Mladý čitateľ sa napokon z histórie dozvie možno ešte viac než v škole, a pokiaľ nemá zvlášť schopného a dobrého učiteľa, akým sa môžu pýšiť naši hrdinovia z tejto série, bude im to podané aj oveľa zaujímavejšou formou. Takže, decká, ak Vás zaujíma minulosť a dejiny, Detektívi v čase sú pre Vás jasnou voľbou! A pre tých, ktorým história akosi nič nevraví, skúste si prečítať aspoň jeden diel. Garantujem Vám, že budete nadšení. A možno sa stanete aj nadšencami do dejepisu, ktovie?
Ale teraz, ešte než si povieme niečo o základnej zápletke príbehov, poďme sa pozrieť na jednotlivé časti, ktoré nájdete v kníhkupectvách a knižniciach. U nás ich zatiaľ vyšlo osem, ale autor ich má napísaných viac!

1. Sprisahanie v meste mŕtvych



V prvej, úvodnej časti zavítame do starovekého Egypta, do obdobia vlády faraónky Hatšepsut. Niekto sa proti nej snaží zosnovať sprisahanie...


2. Podvod na olympiáde



Ocitáme sa v starom Grécku. Zdá sa ale, že na Olympijských hrách došlo k podvodu...


3. Červený pomstiteľ 


Nachádzame sa v dávnom Ríme. A uprostred intríg okolo gladiátorských hier...


4. Alexander Veľký v podozrení


Staroveké Macedónsko. Kto má na svedomí vraždu kráľa Filipa?


5. Hannibal, pán slonov


Spolu s kartáginským vojvodcom prokročíme Alpy!


6. Zázračný meč Vikingov


Navštívime obávaných moreplavcov, objaviteľov a dobyvateľov Vikingov!


7. Richard Levie srdce


Udatný kráľ je uväznený. Dorazí výkupné včas?


8. Marco Polo a tajný spolok


Nepreháňal Marco Polo vo svojich cestopisoch? To sa uvidí pri výprave do stredovekého Mongolska.



Tak to sú zaťiaľ všetky časti. Ale iba zatiaľ! ;) No čo? Ste navnadení? Ešte váhate?! Povedzme si teda konečne niečo k príbehu.

Chlapci Julián a Leon a dievča Kim, spolužiaci a dobrí kamaráti, sú veľkými milovníkmi histórie. Dostane sa im výnimočnej príležitosti overiť si svoje znalosti naživo, keď objavia tajomnú komnatu, z ktorej sa dá cestovať do minulosti! 
Každý z našich hrdinov má špecifické vlastnosti a prednosti, ktoré im pomôžu v tých najneuveriteľnejších dobrodružstvách. A hneď v prvej časti sa ich rady rozšíria o štvrtého člena, zo starobylého Egypta si so sebou prinesú spoločníka, ktorý ich bude sprevádzať na ďalších výpravách... hádajte koho? :) Neprezradím! :D Začítajte sa do série a uvidíte.

Veľkým bonusom je aj slovníček pojmov a malé historické okienko, vždy pojednávajúce o tej ktorej téme... Jednoducho paráda!


info:
ilustrácie: Almud Kunert (vkusné čiernobiele ilustrácie)
vydáva: Verbarium
klasický formát, pevná väzba
ideálny vek čitateľa je okolo 10 rokov
pre chlapcov aj dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára