streda 2. septembra 2015

Kronika temného dávnoveku

Pojinko predstavuje:


Kronika temného dávnoveku - Michelle Paverová


Dovoľte mi predstaviť Vám jednu z najlepších fantasy sérií pre mládež. Ale trúfam si povedať, že hoci je sága určená prevažne pre mladých, literárne je na takej vyspelej úrovni, že musí bodovať aj u dospelých. Michelle Paverová je mimoriadne talentovaná autorka a hotovo!
Na knihách je výborné všetko. Príbeh, vývoj deja, vykreslenie postáv, opisy a (čo som mal uviesť na prvom mieste) dobrodružstvo!
A ja osobne oceňujem aj originalitu diela. Už fakt, že dej je zasadený na úsvit dejín je veľmi zaujímavý. Aj keby bola kronika "len" dobrodružnými knihami z praveku na spôsob Lovcov mamutov Eduarda Štorcha, bola by vynikajúca, ale nadprirodzené prvky ju robia ešte zaujímavejšou a lepšou. Ale nebudem vás už dlhšie napínať a básniť donekonečna o prednostiach série. O čom knihy sú?

Zachytávajú osudy chlapca Toraka a jeho priateľov; dievčaťa Renn a Vlka (áno, skutočného vlka, to nie je prezývka :)) a ich boj proti démonickým silám zla.
A postupne sa pozrieme do pralesov, ktoré vtedy pokrývali väčšinu Európy, na ostrovy lovcov rýb či na ďaleký a mrazivý sever alebo do nehostinných močiarov.

Toto je Pojinkov knižný objav roka :) Kronika temného dávnoveku vás pohltí, zomelie a nakoniec vypľuje bohatších o úžasné zážitky :)

vydalo vydavateľstvo Enigma, každá kniha má okolo 250 strán, sú v pevnej väzbe s krásnymi obálkami. Tu sú jednotlivé diely:

1. Brat Vlk
2. Túlavé duše
3. Požierač duší
4. Vyhnanec
5. Krivoprísažník
6. Lovec prízrakov

ideálna veková hranica: 12+
vhodné pre chlapcov, ale rovnako aj pre dievčatá











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára