streda 30. septembra 2015

Malý Mikuláš

Pojinko predstavuje:


Príbehy malého Mikuláša - René Goscinny


Vtipné príbehy chlapčenských dobrodružstiev sa v literatúre objavujú pravidelne už od dôb Toma Sawyera a možno ešte skôr. Dnes sa tešia novej vlne obľuby vďaka denníkovým polokomiksovým knižkám, ktoré sú písané z pohľadu hlavného (detského) hrdinu. Taký je napríklad Denník odvážneho bojka, ktorý sa stal v súčasnosti jednou z najpredávanejších kníh pre deti. Ale ak by sma sa mali pozrieť na knihu, ktorá sa už dlhodobo teší veľkej obľube, na ktorej vyrástlo už mnoho generácií (nielen) francúzskych chlapcov a vychádza stále v nových a nových vydaniach, tak je to štvorica kníh o šibalstvách malého Mikuláša. Za nápadom oboznámiť čitateľov s týmito veselými a vtipnými príbehmi o tom, čo zažíva Mikluáš s kamarátmi na chlapčenskej škole nestojí nik iný ako tvorca komiksu Asterix a Obelix. Tak a teraz musí byť každému nad slnko jasnejšie, že knižka len tak iskrí humorom. Garantujem, že pri čítaní sa nasmeje celá rodina.
K príbehom neodmysliteľne patria milé kresby slávneho ilustrátora Jeana-Jacques Sempého.

S knihami o malom Mikulášovi je to tak trochu vydavateľská odysea, pretože prvý diel je už vypredaný a záverečný štvrtý diel ešte nevyšiel. Vo svete poznajú aj dodatočnú piatu časť, ktorá bola objavená v autorovej pozostalosti a posmrtne vydaná. Nie je ešte isté či vyjde aj u nás.
Uvádzam tu ale všetky časti pre istotu pekne po poradí.

1. Malý Mikuláš



2. Mikulášove prestávky



3. Prázdniny malého Mikuláša



4. Malý Mikuláš a kamoši



Vydáva vydavateľstvo Slovart. Každý diel má okolo 130 strán. Knižky sú v pevnej väzbe, pričom chrbát väzby a nadpis každého dielu je farebne odlíšený.

ideálny vek: 9/10
pre chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára