sobota 19. septembra 2015

Winston: Kocúrova tajná misia

Pojinko odporúča


Winston: Kocúrova tajná misia - Frauke Scheunemannová


Pomerne nedávno sa na knižnom trhu objavila táto štýlová knižka. Má óóóhromný šmrnc! Malé-veľké slečny z nej budú nadšené :) 
Veľmi podareným spôsobom sa v nej spája detektívny a fantastický prvok. Len posúďte sami: na jednej strane máme dvanásťročnú Kiru. Obyčajnú a pritom neobyčajnú puberťáčku ;) skrátka je to sympaťáčka. A potom tu je úžasný Winston. Kocúr - aristokrat. A vytvorí sa medzi nimi veľmi špecifický vzťah. Už len to, samo osebe by bolo super - kamarátstvo zvieratka a človeka - to je vždy výborný námet a o čo lepšie to ešte je, keď je aj pekne napísaný, ako v tomto prípade. LENŽE... zvláštnou náhodou a či osudom si vymenia role. Ako? No skrátka jeden sa ocitne v koži toho druhého. Takýto nápad bol použitý už hneď niekoľkokrát, ale ešte som nepočul o zámene kocúra a dievčaťa! 
A o problémy je postarané... Naši hrdinovia sa musia vyrovnať s absolútne odlišným prostredím na aké sú zvyknutý. Je ťažšie byť zvieraťom či človekom? No, ako pre koho :) A zaujímavý je aj stret chlapčenského a dievčenského sveta, každý má totiž iné uvažovanie, inak vníma svet a k prekážkam sa stavia rozdielne. A aby toho nebolo málo čaká na nás aj krimi zápletka. Bývalý priateľ Kirinej mami je totiž kriminálnik!
A nemôžem opomenúť aj parádny dizajn. Síce tu chýbajú ilustrácie v klasickom slova zmysle (v podstate nechýbajú - boli by tu aj tak zbytočné), ale napríklad každá kapitola sa začína nápaditou kresbou kocúrika. 

Asi ste už všimli, že Pojinko ľúbi mačičky (samozrejme aj psíkov a prasiatka a koníky a hrochy a slony... a, a, a, atď...) a miluje, keď ich tak íska a ony pradú. Síce ako každý červíček, nemám ručičky a tak sa k nim len tisnem... ale to nevadí, táto knižka totiž takisto pradie ;)

V Nemecku už o kocúrovi Winstonovi vyšli tri knihy, tak dúfajme, že ich preložia.

info: 
vydal: Albatros, 2015
počet strán: 224
malý formát, pevná väzba
veková hranica: 12+
pre dievčatá


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára