nedeľa 13. decembra 2015

Detektívna kancelária LasseMaja

Pojinko predstavuje:


Detektívna kancelária LasseMaja - Martin Widmark


Povedzte, kamaráti, kto z Vás netúžil byť niekedy (aspoň na chvíľku) detektívom? Takým súkromným očkom? No dobre, ja viem, že jedna z Vás sa skôr chce stať čarodejnicou a iný z Vás zas túžil byť pirátom, ale predsa len... byť na stope zločinu a odhaliť ho, to vám je náramne vzrušujúci pocit. Ak ho chcete zažiť, spriateľte sa s vyšetrovateľskou dvojicou, dievčaťom Majou a chlapcom Lassem, ktorí si otvorili detektívnu kanceláriu a nazvali ju najvýstižnejšie ako sa len dalo: spojením svojich mien do jedného slova! Sú vo Vašom veku a namiesto futbalu či mažoretkovania (nie, nie, Pojinko nemá nič proti mažoretkám ani futbalistom, v skutočnosti ich podporuje!) vo voľnom čase pátrajú a vyšetrujú. Nuž, každý má svoj koníček a je dôležité robiť ho naplno! Naša milá dvojka ním priam žije.
No, už vieme čím žijú a ako žijú, ale ešte nevieme kde žijú. Dejiskom ich prípadov je malé mesto s milým a usvedčujúcim názvom Lotorkovo :) (V knižke nájdete aj mapu mestečka!) A napriek tomu, že obyvatelia sú milí a priateľskí, ktovie aké zločinné úmysly sa im rodia v hlavách? A tak sa Lasse a Maja potýkajú postupne s krádežou šperkov, zmiznutím psíka či odcudzením starožitného obrazu. A len na nich bude, aby našli páchateľa a odhalili jeho motív!

Knižky sú písané jednoduchým, no pútavým štýlom. Textu nie je veľa a často ho dopĺňajú ilustrácie, ktoré sú svojsky nezameniteľné. Pojinko by ich opísal ako rozkošne pokrivené :) A keďže jedna kniha rovná sa jeden detektívny prípad, príbehy sú veľmi vhodné jednak pre prvé samostatné čítanie malých čitateľov, ale poslúžia ako aj mimoriadne skvelé zoznámenie sa s detektívnym žánrom.
Lebo nemajte mylné predstavy, sú to plnohodnotné detektívky! Poctivé a nefalšované. Autor má veľmi dobre premyslenú zápletku a Vy budete postupne s hlavnými hrdinami rozplietať zauzlené a komplikované prípady. Pojinko si neraz poriadne zavaril mozgové závity :)
Lasse a Maja či Maja a Lasse :) Vás pozývajú rozlúsknuť ďalší ťažký oriešok a ukážu Vám, čo to obnáša byť pravým detektívom.

Knižky vydáva vydavateľstvo Verbarium, každá má približne 80 strán a je v pevnej väzbe. Ilustrácie vyhotovila Helena Willisová. Odporúčaná veková kategória je sedem rokov a viac a príbehy sú ušité na mieru (aby som citoval motto vydavateľstva :)) rovnako pre chlapcov ako pre dievčatá.
Zatiaľ máme k dispozícii tri časti a do budúcna sa môžme tešiť aj na ďalšie diely!


1. Diamantová záhada



2. Záhada v hoteli



3. Záhada múmie


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára