nedeľa 15. januára 2017

Spoveď vymysleného priateľa

Pojinko odporúča





Spoveď vymysleného priateľa - Michelle Cuevasová


Keď je Fleur malá, vymyslí si imaginárneho kamaráta - svojho brata Jacquesa, aby nebola sama a mala sa s kým hrať. Ale Fleur rastie a dospieva. Svojho priateľa sa však nevzdáva. Pre ňu je skutočný!
Ale čo ak je skutočný naozaj?
Čo ak vymyslení priatelia, ktorí viacerých sprevádzajú detstvom (mali ste alebo máte nejakého takého kamoša?) nie sú vlastne vôbec vymyslenými?!
Jedného dňa si náš Jacques začne uvedomovať svoju existenciu. A aj to, že väčšina ľudí ho nevníma! Že je pre nich skrátka neviditeľný!!!

Vitajte v nevšednom svete imaginárnych priateľov, kde platia vlastné pravidlá!

Ten nadpis "Pojinko odporúča" nie je pri knižkách len tak zo srandy. A špeciálne túto knižku odporúčam dvakrát tak náruživo :) Síce si pri nej užijete kopec zábavy, no je napísaná aj preto, aby ste sa nad ňou zamysleli. A je krásna!
Čo s knižkou, ktorá je veselá a obsahuje kopec vtipu, no nič hlbšie, nič závažnejšie? Taká kniha pobaví, no rýchlo na ňu zabudnete, vyfučí z hlavy a máločo zanechá. Ostane len spomienka na smiech a niekedy ani to nie. Nuž, a príbeh, ktorý je naozaj hodnotný, veľký a veľkolepý, ale je napísaný takým štýlom, že Vás akurát tak unudí a uspí? Poviete si, aká je to škoda, že to spisovateľ neuchopil z iného konca alebo, že sa mohol tejto úlohy radšej zhostiť úplne iný autor. A je dosť pravdepodobné, že knihu napriek skvelým myšlienkam a naliehavému posolstvu ani nedočítate. A Pojinko Vám to veru nebude zazlievať.
Lenže, lenže... táto kniha obsahuje aj jedno aj druhé. A namiešané v takom správnom a chutnom pomere, že je priam neodolateľná. A ani jej neodolávajte :) Zbytočne by ste sa ochudobnili.
A tí, čo majú zmysel pre šialenosti a absurdity sú mimoriadne vhodnými čitateľmi!

Takže si to celé prejdime a zhrňme do jedinej vetičky: Pojinko odporúča! :)


info:
ilustrácie: Michelle Cuevasová (autorka nakreslila smiešne čiernobiele a akoby pomrvené a pokrčené kresby :))
vydal: Ikar, 2016
počet strán: 176
klasický formát, pevná väzba
ideálny čitateľský vek: okolo 11 rokov
pre chlapcov a pre dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára