pondelok 15. mája 2017

Bubáčik

Pojinko odporúča




Bubáčik - Daniela Krolupperová


Bubáčika si Pojinko hneď zamiloval! Veru, toto je knižná láska na prvý pohľad. 
Takto sa píšu dobré knižky pre malých čitateľov / nečitateľov. Na toto treba talent od Boha. Jednoduchý, prístupný, zábavný text doplnený jednoduchými, prístupnými, zábavnými ilustráciami. Lenže ten text je aj veľmi pekne a veľmi dobre napísaný. A je to krásny príbeh. Pojinko si šúcha chvostíkom bradičku a prízvukuje, že ten nápad je skutočne brilantný. No a tie ilustrácie? Tááák roztomilé!!! A nápadité a svojské. 

Niekto si môže myslieť, že napísať knižku pre malé deti je pomerne ľahké. Kdeže! Je to veľmi náročné. Za predpokladu, že má byť knižka dobrá. Čo je nutnosť! Aké zvláštne, že práve tak uvážlivo a rozumne napísaný text, pri ktorom, ako verím, sa autorka nadrela, sa číta tak ľahučko, tak vzdušne...

Malý Lukáško má rád príbehy o strašidielkach. Jedného dňa strašidielko z jeho kresbičky ožije. A je to: to najroztomilejšie a najkamarátskejšie strašidielko pod slnkom. Či pod posteľou? :)

Rada pre bojkov: nebojte sa! Táto knižka je len roztomilá, vôbec nie strašidelná. A to roztomilá až tak, že jej udeľujem Pojinkovu medailu za rozmilosť a pufňatosť!


ukážka:







Psíkovia Placúšik a Placinko, Pojinkovi kamaráti, sa s Bubáčikom hneď skamarátili!


info:
ilustrácie: Lucie Dvořáková (perfektné ilustrácie, priam perfišné)
vydal: Albatros, 2011
počet strán: 64
trošičku menší formát, pevná väzba
vek: ideálna pre škôlkarov, ale aj pre tých, ktorí si už chcú čítať sami, no ešte len začínajú
vhodná pre chlapcov aj dievčatá, aj strašidielka :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára