nedeľa 17. júna 2018

Dvaja ľudia

Pojinko odporúča:




Dvaja ľudia

text a kresby:

Iwona Chmielewska



Literatúra je umením. Maliarstvo tiež. Ale zďaleka nie každá kniha či každá maľba je umeleckým dielom.
Táto obrázková kniha je veľkolepým a úžasným umeleckým dielom. Spája dva umelecké prístupy do jediného harmonického celku. Pojinkovi vyrazila dych. A hneď potom, ako sa stihol nadýchnuť, ho očarila. Alebo skôr - počarovala mu.

Text aj kresby sú geniálne. Nepreháňam! Ani trochu. A dokonale k sebe ladia. Jednoduchý, minimalistický, rýmovaný text nesúci v sebe veľké tajomstvo spolužitia dvoch ľudí a rôznych podôb ich vzťahu. Láska! Koľko len má tvárí! A do toho tie prenádherné kresby, ktoré čerpajú zo surrealizmu a metafyzického umenia... Toto spolu vytvára celok, ktorý je doslova a dokresby :) zhmotnením dokonalosti. Ľudskou rukou vytvorené Božie dielo.
Iste, malé deti to ešte nepochopia a mnohé, i tie staršie, neocenia. Alebo práve nie? Práveže naopak? Musím to s nimi vyskúšať, lebo to dieťa v Pojinkovi ostalo veru užasnuté. Veď to, čomu deti neporozumejú, čo neobsiahnu rozumom, objímu srdcom. A tak mal už malinký Pojinko veľmi rád Malého princa. A z vlastných skúseností vie, že nie je jediný! 
Ak teda chcete svojim deťom sprostredkovať naozaj hodnotný umelecký zážitok, skúste začať práve touto knihou. A ak chcete potešiť svojho dospelého partnera / partnerku, momentálne si nespomeniem na krajší darček. 
Áno, toto je veľká vec!


ukážka:

















info:
vydal: Slniečkovo, 2017
počet strán: 32
väčší formát (A4), pevná väzba
odporúčaný čitateľský vek: v tomto špeciálnom prípade nešpecifikovaný :)
pre deti i dospelých, chlapcov a dievčatá, mužov aj ženy, pre každého s veľkým srdcom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára