piatok 16. decembra 2016

Za čarovnými okienkami

Pojinko odporúča





Za čarovnými okienkami - Cornelia Funkeová


Na Vianoce to chce poriadny vianočný príbeh! Minulý rok Pojinko predstavoval hneď dve knihy, ktoré sa stali legendárnymi. A to: Luskáčik a Myší kráľ a Vianočná koleda. A tak prichádza aj tieto Sviatky s niečím tématickým. Oproti tým spomínaným je to síce moderné dielo, no má veľmi zaujímavý námet a verím, že Vás bude baviť. Veď Vianoce bez knižky, to je pre Pojinka to isté čo Vianoce bez stromčeka! A najlepší vianočný príbeh je príbehom fantázijným. Nenadarmo je to obdobie, kedy sa čarovné stáva skutočným. Táto kniha je síce v kníhkupectvách už vypredaná, ale čo na tom! Treba občas navštíviť aj knižnice či antikvariáty ;)

Cornelia Funke je označovaná za nemeckú Rowlingovú. Jej Atramentová trilógia je znamenitým kúskom na poli mládežníckej fantasy a býva považovaná za nositeľku odkazu Michaela Endeho (áno, áno, to je ten majster, ktorý nám priniesol Nekonečný príbeh). Ale teraz sa zamerajme na jej vianočnú rozprávku. Teda, aby som bol presný, tak poviem, že adventú rozprávku. Všetko sa začne vo chvíli, keď Júlia dostane zvláštny adventný kalendár. Neobsahuje čokoládu! Len si to predstavte - koľká nespravodlivosť! - a hlavne, keď jej malý brat je majiteľom krásneho tučnučkého kalendára naplneného ešte tučnejšou čokoládkou. Ale čo tam po sladkostiach, keď Júlia zistí, že kalendár je kúzelný. Vy by ste vari vymenili maškrty za kalendár, ktorý Vás môže preniesť do čarovnej ríše?
A pri záchrane princa bude Júlii osožná aj pomoc jej mladšieho brata Oliho.
Preto, milé decká, buďte dobrí ku svojim mladším súrodencom, aj keď Vám niekedy poriadne lezú na nervy. Majú Vás radi a nikdy neviete, kedy budete musieť ťahať za jeden povraz!


info:
ilustrácie: Cornelia Funkeová (áno, pani spisovateľka je multitalent a čiernobiele kresby zvládla sama)
vydal: Tatran, 2009
počet strán: 180
trošilinku menší formát, tvrdá väzba
ideálny vek: okolo 9 rokov
(nielen) pre dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára