utorok 14. februára 2017

Keď ťa zasiahne láska

Pojinkova téma




Keď ťa zasiahne láska - Bojan Ljubenović


Keď je už ten Valentýn, čosi sa pohlo v Pojinkovom červíčom srdiečku a pozrel sa okuliarmi nablízko na "zaláskované" knižky pre mladých. Rozhodol sa ale tentokrát obísť zaľúbené romány. Zaujala ho však dvojica veľmi podobných kníh, ktoré slúžia ako receptár pre mladých Rómeov a Júlie :)
Že je to s láskou ťažké? Ako to povedať, čo vtedy robiť, ako randiť, ba ako vôbec osloviť svoj milovaný objekt? Doba piesní spievaných pod balkónom svojej vyvolenej dávno pominula. Ani naparfémované ľúbostné listy drahému milému sa už nenosia. A súbojom na kordy či travičským intrigám, aby sme si odstavili sokov v láske už definitívne odzvonilo. Našťastie. :)
Dnes sa mládež potýka s inými starosťami, ktoré so sebou prináša zaľúbenie. Na prvý pohľad vyzerajú menej náročne, ale... nenechajme sa pomýliť!
Taká zaľúbenosť a láska... to je ako Monitor v 9. ročníku života :), čo Monitor, priam maturita!

Jedna z dvojice kníh je určená dievčatám a druhá chlapcom. Ale ak chcete spoznať tú správnu taktiku a stratégiu, určite hoďte očkom po oboch publikáciách :) Veď základ úspechu je pohľad do hlavy (či srdca) toho druhého. Až potom mu môžete porozumieť.
Nájdete tu milé a vtipné múdrosti a rady, čo si počať v prípade, že po Vás Amorček vystrelil šíp (a trafil :D), a celé to je previazané do súdržného celku príbehom, ktorým prechádzajú naši hrdinovia - teda dievča v jednej knižke a chlapec v knižke druhej. To všetko je okorenené roztomilými ilustráciami. A najmä humorom. Ten je skutočne všadeprítomný a nákazlivý. Takže okrem poradne bude táto knižka fungovať aj ako studnica zábavy. A poučenia. A zábavy. A... :D však viete!

A pre lepšiu predstavu je tu
ukážka:  






info: 
ilustrácie: Tihomir Čelanović 
vydal: Ottovo nakladateľstvo, 2016
počet strán: obidve knihy majú 120 strán
pevná väzba, takmer štvorcový formát
veková hranica: 11+
jedna kniha je pre zaľúbené dievčatá a tá druhá zas pre zaľúbených chlapcov :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára