piatok 27. novembra 2015

Adam a čarovná šmykľavka

Pojinkove novinky

 

 Adam a čarovná šmykľavka - Mária Lazarová

Pojinko Vám dáva na známosť, že vyšla ďalšia knižka súčasnej populárnej slovenskej autorky Márie Lazarovej. Jej knižky sú zacielené na mladšieho čitateľa, ktorého vedia svojím pôvabom upútať a vtiahnuť do deja.

V autorkinej najnovšej knižke sa zoznámime s malým Adamom, ktorý trávi veľa času sám a nudí sa. Jeho mama sa mu totiž nemôže venovať až tak ako bol dosiaľ zvyknutý. Musí sa starať o jeho maličkých súrodencov. A tak Adamka navštívi kúzelný vtáčik, ktorý mu prezradí jedno veľké tajomstvo: tá šmykľavka na dvore nie je len nejakou hocijakou a úplne obyčajnou šmykľavkou, ale je čarovná! Ak sa po nej spustí, ocitne sa na exotických miestach a zažije veľa dobrodružstiev.
Mária Lazarová len potvrdzuje, že rozumie detskému svetu a psychike dieťaťa. Určite to ocenia aj malí čitatelia, či skôr v tomto prípade - poslucháči. Knižka je ako stvorená pre spoločné chvíle rodičov s deťmi strávené čítaním.

info:
ilustrácie: Ľuboslav Paľo
vydal: Slovart, 2015
počet strán: 88
trošku väčší formát, pevná väzba
veková hranica: 5+
pre chlapcov

ukážka:






môžem Vám odporúčiť aj iné knižky od autorky:




V knižkách pre malých čitateľov zohrávajú dôležitú úlohu ilustrácie. Zaujímavé je, že v každej autorkinej knižke ich realizoval iný ilustrátor, no v každej sú osobité a veľmi pekné.

Poďte sa skamarátiť s Medvedíkom, dievčatkom Emou, ružovou veľrybkou, kocúrikom Rikom a najnovšie aj s chlapcom Adamom, vtáčikom Štebotáčikom a červeným klokanom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára