sobota 30. januára 2016

Posledná divočina

Pojinko odporúča




Posledná divočina - Piers Torday


Predstavte si, že by ste žili vo svete, kde vyhynuli na tajomnú chorobu takmer všetky zvieratá až na háveď, ako sú niektoré škodce a niekoľko druhov hmyzu... Hrôza len pomyslieť, že? No lenže presne to sa stalo (stane) v budúcnosti a čitatelia sa ocitajú v roli dvanásťročného Kestera, ktorého držia v polepšovni. A to len preto, že nerozpráva. Zistí však, že vie telepaticky komunikovať so živočíchmi a po tom ako objaví enklávu možno posledných divých zvierat na Zemi, Poslednú divočinu, rozhodne sa im pomôcť a nájsť pre ne liek...
Na cestu sa ale nevydá sám. Sprevádza ho odvážne dievča Polly a majestátny jeleň, Vládca zvierat. Postupne sa k výprave pripoja aj ďalší. A bude ich veľmi zapotreby, pretože cesta to bude náročná a plná prekážok a nebezpečia.

Je to veľmi milá knižka a ak máte dobrodružstvo aspoň tak radi ako zvieratá a zvieratá aspoň tak ako dobrodružstvo, užijete si ju rovnako ako Pojinko. A okrem napätia, ukrývania a útekov Vás čaká aj nemalá porcia humoru, o ktorú sa postarajú naši kamaráti v podobe rozkazovačného švába či tancujúceho myšiaka.
Je sa na čo tešiť!


info:
vydal: Fortuna Libri
počet strán: 320
klasický formát, pevná väzba
veková hranica: 12+
pre chlapcov aj pre dievčatá

3 komentáre:

  1. Velmi dobra knižka, celu som ju prečítal.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Velmi dobra knižka, celu som ju prečítal.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som si ju veľmi obľúbil, len mi je ľúto, že u nás nevyšli aj ďalšie diely...

      Odstrániť