pondelok 7. marca 2016

Ruby Redfort: Pozeraj mi do očí

Pojinko odporúča




Ruby Redfort: Pozeraj mi do očí - Lauren Child


Nie je to tak dávno, čo sa Pojinko, v mene všetkých tajomsta a dobrodružstva chtivých dievčat, sťažoval, že neexistuje veľa detektívok s hlavnou hrdinkou. Pokúsil sa to napraviť (a verí, že úspešne) odporúčaním výbornej knižky Pod vajíčkom. No zdá sa, že sa blýska na lepšie časy, pretože dnes Vám predstavím (a možno ste o knihe už aj počuli, nedivil by som sa ak by to tak bolo) rovno špionážny román. Áno, dobre počujete. Nebudete to detektívka ani kriminálka v pravom slova zmysle, je to tento raz skutočný špionážny príbeh. Plný šifier, logiky, dedukcie, indukcie... a čo ja  viem čoho ešte :D Garantujem Vám však, že sa Vám bude pri rozplietaní prípadu z kečky pariť! A tiež sa budete aj náramne baviť. Nielenže je kniha výborne, ľahko a sviežo napísaná, Ruby Redfortová v hlavnej úlohe má aj poriadny zmysel pre svojský humor.
No a kto je to tá Ruby?
Dievča ako Vy. Normálne trinásťročné dievča. No... má jeden talent a špeciálnu záľubu: je výborná pri riešení rôznych hlavolamov a rébusov, a tak sa stane, že ju jedna špionážna agentúra využije ako agentku pri zvlášť komplikovanom prípade.

Ponorte sa s červíčkom Pojinkom a mladou agentkou Ruby do tohto zamotaného a nebezpečného prípadu. Budete pri tom potrebovať všetky Rubine pravidlá a postrehy.

Prezraďte, máte aj Vy taký súkromný zoznam vlastných pravidiel a rád do života? Akési osobné desatoro? Nuž, Ruby ich má vyše sedemdesiat :D hoci v prvej časti série nám ich Ruby neprezradí ani dvadsať, tie nám (zatiaľ) budú stačiť :)


info:
vydal: Slovart, 2013
počet strán: 400
trošku menší formát, pevná väzba s prebalom
veková hranica: 13+
pre dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára