piatok 27. mája 2016

Medvedík Pú

Pojinko odporúča




Medvedík Pú - A. A. Milne


Pojinko radí: nezaváhajte a kúpte si jednu z najmilších, najkrajších a najlepších detských knižiek aké boli kedy napísané. Práve vyšiel v novom vydaní svetoznámy Medvedík Pú!
Príbehy pahltného a dobráckeho macka a jeho kamarátov - bojazlivého prasiatka či zachmúreného oslíka a, samozrejme, chlapca Kryštofka Robina, pozná doslova celý svet. A aspoň polovica sveta tie príbehy videla či čítala. Lenže pozor! Väčšinou len spracovanie od Walta Disneyho. Koľkí poznajú pôvodnú verziu z pera Alana Alexandra Milneho? A práve ten originál je nedostihnuteľný a, trúfam si povedať, aj nepostihnuteľný akýmkoľvek neskorším spracovaním. Žiadna iná, neskoršia, úprava sa ani len nepriblíži atmosfére a pôvabu predlohy. Taký je Milneho Medvedík Pú; pôvabný a neopakovateľný. A hoci je napísaný zámerne jednoducho, tak aby mu deti porozumeli, spoza slov a spomedzi riadkov cítiť aký veľký spisovateľ bol autor a ako sofistikovane je celá kniha napísaná. Určite to ocenia aj rodičia, ktorých bude, pevne verím, spoločné čítanie veľmi baviť. Každý sa určite nechá rád preniesť do Stoakrového lesa a vydá sa s Púom na výpravu za medom a zabudne na okolitý svet. Také kúzlo má knižka.
Je ako sen chvejúci sa v letnom dni nášho detstva. 
Detský sen zabudnutý vo vysokej prežiarenej tráve, ktorý čaká len na to, aby ho vďačný okoloidúci uchopil a kúsok z neho ochutnal.
Vďaka Vám, pán Milne.
Pojinko Vám za všetkých, zo srdca ďakuje!


info:
ilustrácie: E. H. Shepard (milé, roztomilé, priam "rozmilé" ilustrácie, ale pripravte sa na to, že Pú a zvieratká pôvodne vyzerali inak ako ich poznáte)
vydal: Slovart, 2016
počet strán: 304
klasický formát, tvrdá väzba
veková hranica: 4+
pre chlapcov aj pre dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára