nedeľa 31. júla 2016

Čaro príbehov Arnolda Lobela

Pojinkova téma


Čaro príbehov Arnolda Lobela


Arnold Lobel bol obľúbeným autorom kníh, ktoré sú ovenčené mnohými cenami. Medzi jeho najznámejšie diela patrí séria rozprávok o žabích kamarátoch Kvak a Čľup. Práve tie sú ale teraz zväčša vypredané. A tak sa radšej pozrime na jeho dve iné, tiež veľmi populárne knižky. A prepadnime čaru jeho rozprávania. Je to ľahké, nestihnete sa ani začítať do pôvabných, hravých príbehov a už si Vás podmania milé ilustrácie. Tu treba spomenúť, že autor si knižky aj sám ilustroval. A robil to náramane šikovne. Jeho štýl kresby je rovnako milý a osobitý ako spôsob rozprávania. Jednoduchý, no pritom čarovný.
Jeho rozprávky, ktoré obsahujú krátke, no prepracované texty, a sú bohato ilustrované, spoľahlivo zabavia, ale prinášajú aj pekné posolstvo.



Pán Sova


Sériu krátkych príbehov, mimoriadne vhodnú pre prvákov a začínajúcich čitateľov spája postava sovičky. Presnejšie pána Sovu. Pán Sova vôbec nie je dôvtipný a múdry ako sa to traduje o sovách, a tak sa často dostane do rôznych problémov, z ktorých sa nakoniec vykľujú krásne príhody. Veď pán Sova má predovšetkým veľké a dobré srdce. A to sa počíta!



Myšacia polievka


V tejto knižke sledujeme ako hladná lasica chytí nič netušiaciu myšku a plánuje si z nej pripraviť polievku! Našťastie sa však myšička vynájde (je totiž sčítaná, šikovná a prefíkaná) a inšpiruje sa slávnou Šeherezádou. A my sa tak ocitáme v príbehoch, ktoré myška rozpráva lasici, aby odviedla jej pozornosť a mohla potom ujsť.
Držme jej palce! 
Pojinko raz na vlastné oči videl ako malá myšička prekabátila lasicu, zmiatla ju tak, že sa lasica úplne domýlila a stratila stopu. Aj preto Pojinko pri čítaní ani nedýchal, ale nebojte, všetko dobre dopadne!

Uf, ešte dobre, že lasice nejedia červíky! 
Teda aspoň dúfam!


info:
obe knižky vydalo občianske združenie Slniečkovo v roku 2013. Je to ideálne čítanie pre deti vo veku od 6 rokov.
Pojinko skutočne odporúča!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára