streda 7. septembra 2016

Našťastie nemáme mlieko

Pojinko odporúča



Našťastie nemáme mlieko - Neil Gaiman

  
Niekedy sa stane, že keď si úspešný a uznávaný autor literatúry pre dospelých, odskočí do sveta detských kníh, zistí, že sa tam cíti ako doma. A úspech sa dostaví aj v tejto oblasti, lebo "kto umí, ten umí", ako sa hovorieva.
Neil Gaiman je jednou z najvýraznejších postáv modernej fantastiky. Jeho knihy sú zvláštne, originálne... a dobré! A nie inak je na tom aj táto knižka. Ibaže je určená deťom! Takže moji milí pojinkovci, máte sa na čo tešiť. Celá knižka je postavená na neuveriteľných situáciách a bláznivom humore a jedná sa o akými mix medzi fantasy a sci-fi. Toto všetko dobre dokresľujú (to Pojinko myslí doslovne i obrazne) vtipné čiernobiele ilustrácie Chrisa Riddella (pamätáte si ešte na Fantómovú Adu? Ano? Super! Lebo to je presne ten chlapík, ktorý sa pochlapil s ilustráciami v tej milej knižke).

Nebudem toho veľa prezrádzať o deji, pretože by ste prišli o prekvapenia, ale ak na raňajky radi žerkáte, pardon, papáte cereálie s mliekom, tak sa radšej dobre mliečkom zásobte. Lebo nikdy neviete, čo môže taký nedostatok mlieka spôsobiť. Aký kolotoč bláznivých udalostí spustí, to by jeden neveril! Ale ak chcete zažiť dobrodružstvo, doslova galaktických rozmerov, vyberte sa niekedy na nákup po mlieko sami. A k tomu si prečítajte túto podarenú "strelenosť". :)

A pozdravujte profesora Stega!!! 


info:
ilustrácie: Chris Riddell
vydal: Albatros, 2015
počet strán: 88
trošmu menší formát, pevná väzba
veková hranica: 7+
pre chlapcov aj dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára