štvrtok 16. marca 2017

Knižným letom svetom s Pojinkom 2

Pojinkov terénny knižný agent a spravodaj hlási, že za ostatný čas vyšli tieto knižky, ktoré by ste si nemali nechať ujsť!

Martin Widmark:


Pamätáte si ešte na kriminálne prípady z detektívnej kancelárie LasseMaja? Pojinko ich má veru v živej pamäti, prvé tri knižky mu poriadne potrápili mozgové závity, veru tak, že sa nemohol spoľahnúť ani na svoju intuíciu. V Lotorkove ale medzičasom došlo k ďalším zločinom, ktoré mapujú ďalšie tri knihy. Buďte priamo pri vyšetrovaní a pomôžte našim dvom hrdinom vyriešiť nové kriminálne záhady. V obchode so zvieratkami sa deje niečo nekalé! Pri cirkusových predstaveniach vyčíňa "vreckár"! Vrcholom všetkého sú zločiny peňazokazca - do obehu sa dostávajú falošné bankovky!!!







Pre lepší prehľad tu Pojinko uvádza presný zoznam a poradie jednotlivých prípadov. A tešíme sa na ďalšie :)

1. Diamantová záhada
2. Záhada v hoteli
3. Záhada múmie
4. Záhada v ZOO-obchode
5. Záhada v cirkuse
6. Záhada v škole


Rose Lagercrantz:


Zavítalo k nám aj piate pokračovanie Tininých (a Fridiných - jej najlepšia kamarátka) dobrodružstiev. Milé, krásne príhody s pozitívnym vyznením o sile priateľstva. Vhodné najmä pre začínajúcich čitateľov. Je to jedna z najobľúbenejších sérií, čo viac dodať? Už len toľko, že v tomto diele sa najlepšie priateľky náhodou stretnú v ZOO. A to je predsa to najpríhodnejšie miesto na nové dobrodružstvo! 




Knižky majú takéto poradie:

1. Môj šťastný život
2. Moje srdce sa smeje a veselí
3. Najšťastnejšia som, keď...
4. Šťastie podľa Tiny
5. Šťastné stretnutie

Michael Bond:


A potom nám tu KONEČNE prikvitlo štvré pokračovanie kultových príhod Medvedíka Paddintona. S milým medvedím gentlemanom na nás čakajú nové úsmevné dobrodružstvá! Toto si nesmiete nechať ujsť. Dobrácky a šikovne-nešikovný macko sa tentokrát vyberie na dovolenku :)




Ak si už nepamätáte na všetky Paddingtonove dobrodružstvá, tu sú:

1. Medvedík Paddington
2. Poznáte už Paddingtona?
3. Paddington, pomocník na pohľadanie
4. Paddington na cestách

a v najbližších mesiacoch by mala vyjsť ďalšia, piata časť: Už zase ten Paddington. Vydavateľstvo má už pripravenú aj obálku. Takto bude vyzerať:


Tešme sa teda dvojnásobne :)


Imro Weiner-Kráľ:



Potom tu máme niečo pre najmenších čitateľov: pokračovanie z cyklu Rozprávky pre Elise. Druhá knižka nesie názov O nezbednom káčerovi. Ale dočkáme sa i kocúra Mineta, nebojte. Ako i v prvom prípade aj tu sa jedná o nádhernú obrázkovú knihu krátkych rozprávok, ktoré milujúci otec (akademický maliar) posielal svojej dcérke v podobe listov, pretože ich delili hranice a nemohli sa spolu vidieť...
Pojinkova kamarátka a skvelá blogerka o tejto knižke bližšie písala tu: http://mimimalaknihomilka.blogspot.sk/2017/01/imro-weiner-kral-o-nezbednom-kacerovi.html
Pojinko nebude nosiť drevo do lesa, napokon - aj tak by to nespravil lepšie, takže určite na recenziu hoďte očko.




A nakoniec nové vydanie legendárnej knižky od

Mária Ďuríčková:


JOŠKO MRKVIČKA SPÁČ - MOJA KNIŠKA


Áno, dobre čítate. Jožko neovláda pravopis. A v podobnom duchu, s chybami aj atramentovými škvrnami a smiešnymi, kostrbatými ilustráciami je písaná celá knižka. Autorom je (akože) jeden chlapec nezbedník. Aby bola ilúzia dokonalá, skutočná pani autorka, ktorá si to všetko perfektne vymyslela, a to vrátane huncúta Jožka, Mária Ďuríčková, tu nie je ani uvedená. Takisto ani pán ilustrátor Cipár. Nie, nie, toto všetko je dielo Joška Mrkvičku :)

A pán Mrkvička (zhoda mien čisto náhodná) má na svojej stránke aj peknú ukážku z knižky. Urobte kuk: https://www.mrkvicka.sk/humorne-knihy-pre-deti-7-9-rokov/josko-jozko-mrkvicka-spac-moja-kniska/



To by bolo zatiaľ všetko, milí Pojinkovci. Majte sa krásne, čítajte básne. A hlavne hodnotné knižky pre deti a mládež!

Pa

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára