piatok 23. júna 2017

Železný muž

Pojinko upozorňuje na knižku:






Železný muž - Ted Hughes


Oukej, oukej, táto knižka nebude pre každého, ale ak si ju niekto obľúbi, a to bez ohľadu na vek, tak potom sa stane jej fanúšikom. A to sa aj mnohým stalo a teda sa nimi aj mnohí stali :) Veď tento príbeh, to je taký malý kult. Podľa námetu bol dokonca nakrútený aj epický animovaný film.
Príbeh je prostý, knižka je to útla, má však nadčasové kvality.
Do mestečka zavíta veľký robot, ktorý sa živí železom. Ide z neho hrôza a obyvatelia sa ho boja. Malý Hogarth si ale uvedomí, že vo veľkom a strašnom tele sa môže ukrývať dobré srdce. A je úplne jedno či je to srdce zo železa :)

Len minulý mesiac Vám Pojinko rozprával o knižke http://pojinko.blogspot.sk/2017/05/carovny-oblek-maxa-nixa.html a teraz Vám prináša rovnako zaujímavú a netradičnú rozprávku. Čo je však ešte väčšia náhodička, je fakt, že autor Železného muža bol manželom autorky Čarovného obleku Maxa Nixa. Asi to bolo v rodine :)

Tak sa spolu s Pojinkom začítajte do knižky a nezabúdajte, že či je niekto tučný alebo chudý, vysoký alebo nízky, človek a či červíček, z dreva a či zo železa... dôležité je predovšetkým to, či má dobré srdiečko!


info:
ilustrácie: Tom Gauld (jednoduché čiernobiele ilustrácie)
vydal: Občianske združenie Slniečkovo, 2005
počet strán: 73
trošku väčší formát, poloplátená väzba
veková hranica: 5+
skôr pre chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára