streda 14. februára 2018

Mám Tě ráda

Pojinkova téma:

Ach, tá láska!




Mám Tě ráda


text: An Swertsová

ilustrácie: Jenny Bakkerová


Láska môže mať mnoho tvárí, ale dnešný sviatok je oslavou jej, určite najospevovanejšej, romantickej podoby. Takže či už máme radi deň sv. Valentína alebo nie, hoci i máme výhrady k tomu, akú nadobudol formu, musíme si uvedomiť, že na detskej láske niet vonkoncom nič gýčové ani hlúpe. Jasné, väčšine detí taká romantická láska nič nehovorí, nezaujíma ich, prípadne ich aj nudí, možno ešte tak, a to nanajvýš, vyvolá smiech, ale ruku na srdce, menší i väčší čitatelia, kto z Vás sa nezaľúbil v detskom veku? Určite sa takých dosť nájde, ale celkom iste sa nájdu i takí, čo ju prežívajú či prežívali, a ktorí si spomienku na svoju prvú detskú lásku so sebou ponesú navždy v srdci.

Často vie byť detská láska prelietavá a iba chvíľková, ale keď zapustí korene, vie svojou silou a krásou ohromiť. 
A mňa neprestáva ohromovať svojou čistotou.
Ach, koľko len bolo o láske napísaných kníh! Je to asi ten najčastejší námet. Ale čo s teda s tou detskou láskou? A pritom sa i deti vedia zaľúbiť!
O jednej takejto láske je i tento prenádherný, nežný príbeh.
Je to obrázová knižka. Taká, kde ilustrácie hrajú minimálne rovnakú úlohu ako text (ktorý je v češtine).
Vychutnajte si tie slová i kresby, deti. Možno sa tam niektorý/á z Vás nájde. Vychutnajte si ich i Vy, dospelí. Pretože viem, že nejeden dospelák si pri tejto knižke rád zaspomína...


ukážka:






info:
vydal: Naše vojsko, 2017
počet strán: 32
väčší formát, tvrdá väzba
vek: bez rozdielu veku :)
pre zaľúbených :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára