pondelok 25. januára 2016

Všetko naj o našich vtákoch

Pojinko upozorňuje na knižku:




Všetko naj o našich vtákoch - Miroslav Saniga


Dnes si dáme zas niečo náučné...
Akonáhle vyšla nová knižka od veľkého milovníka prírody a obľúbeného spisovateľa Mirka Sanigu, Pojinko vedel, že bude skvelým prírastkom do jeho knižničky. A keď do nej nazrel, vedel, že sa nemýlil. Pán Saniga je vynikajúci človek. Pre spopularizovanie našej prírody medzi deťmi i dospelými spravil prostredníctvom svojich knižiek ohromný kus práce. A najlepším dôkazom je to, že si jeho knihy pýtajú rovným dielom malí, väčší, aj tí celkom najväčší :)
A čo je najúžasnejšie, (aspoň pre Pojinka) je to, že celá knižka je venovaná vtáčikom. Pojinko má ohromne rád operence. Sú tak iné oproti cicavcom a pritom tak zlaté a huncútske. A ako vedia mať rady človeka, keď sa s ním skamarátia! (A aj červíčka :), no musia byť veľké aspoň tak ako ja, aby ho nezjedli...) Prezradím Vám, že Pojinko má veľkého-malého kamaráta; andulku. Volá sa Zobko a často a rád si so mnou číta.
Ale paradoxné je, že ľudia chovajú exotické vtáctvo, ale o tom našom, domácom - slovenskom, toho veľa nevedia. Táto knižka by to mohla napraviť. Je prehľadne a pútavo napísaná, takže zaujme mládež rovnako ako dospelých. Je tu veľa nákresov, fotografií, charakteristiky jednotlivých druhov, ako aj príhody, ktoré zažil pán spisovateľ zoči-voči týmto milým stvoreniam.


ukážka:






info:
vydal: Perfekt, 2015
počet strán: 272
trošinku menší formát, pevná väzba
veková hranica: 13+
pre každého, kto má záujem

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára