pondelok 29. júna 2015

Šťastná sedmička

Pojinko upozorňuje na knižku:


Šťastná sedmička - Holly Goldbergová Sloanová


A teraz zas niečo zo súčasnosti! Táto, veru ešte pomerne čerstvá chuťovka, stihla ledva vyjsť a už si aj získala srdcia mnohých čitateliek. Podarilo sa jej na to splniť všetky predpoklady: je to veľmi originálna a netradičná knižka a pritom (čo je najdôležitejšie) je ozaj pekne napísaná.
Hlavná hrdinka je nadpriemerne inteligentná dvanásťročná slečna, ktorá dáva svojmu okoliu (rodičia, výchovný poradca, atď...) poriadne zabrať. Vysoký intelekt je jej pri nadväzovaní kontaktov s rovesníkmi skôr prekážkou a tak je z nej samotárka uzavretá vo vlastnom svete. Pri tragickej nehode však o svojich rodičov prichádza a ona si bude nútená hľadať svoje miesto v živote... A napriek tejto desivej udalosti to nie je až tak smutná knižka ako by ste si mohli myslieť, nebojte sa! Je to veľmi dojímavé, milé a miestami aj vtipné čítanie!

A ozaj, prečo to má v názve sedmičku? Lebo naša hrdinka je posadnutá číslom sedem :) A tiež; v knihe je venovaný priestor pre sedem najdôležitejších ľudí tejto mladej dámy.

info:
vydal: Ikar, edícia YOLI, 2014
počet strán: 344
menší formát, mäkká väzba
veková hranica: 12/13 +
pre dievčatá




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára