streda 16. marca 2016

Dinosaury?!

Pojinko upozorňuje na knižku:





Dinosaury?! - Lila Prap


Je opäť čas, aby Pojinko zo svojej knižničky vytiahol niečo poučné. Aj, a v prvom rade, však mimoriadne zábavné!
Malého Pojinka veľmi zaujímali dinosaury. Čo zaujímali?! Vyložene fascinovali. Bol nimi doslova posadnutý. Nevedel ani správne vysloviť "r" (nehovoriac o tom, že ešte ani nevedel vôbec čítať) a už sa učil naspamäť ich krkolomné latinské mená. A priznám sa, že dobrú knižku o dinosauroch si rád prečítam aj dnes. V dobe, kedy je červíček Pojinko už poriadne odrastený.
Ale nielen červíčkovia majú radi dinosaurov. Zaujímajú aj mnohé deti, hlavne chlapcov. A keďže je v kníhkupectvách také množstvo dinosaurích knižiek, Pojinko Vám chce predstaviť jednu skutočne netradičnú a výborne spracovanú zároveň.

Je písaná formou vtipného príbehu, ktorým nás sprevádzajú sliepky, ako vzdialené potomkyne desivého tyrannosaura rexa :D Celá kniha je veľmi humorne ilustrovaná. Kresby sú výborné a jedinečné a všetky sú ozaj smiešne - dinosaury na nich pôsobia akoby dvojrozmerne. Na malého čitateľa (ktorým je kniha predovšetkým určená) čaká aj prekvapenie v podobe vložených samolepiek.
V záplave kníh o dinosauroch táto jednoznačne vyčnieva. Ale nielen tou komickosťou, pravdaže sa dozviete veľa nového!

Myslíte, že aj červíček Pojinko mal nejakého toho svojho dinosaurieho predka?! ;) 


ukážka:






info:
ilustrácie: Lila Prap
vydal: Perfekt, 2015
počet strán: 32
atypický obdĺžnikový formát, pevná väzba
veková hranica: 6+
zaujme každé dieťa

2 komentáre:

  1. aky pekny blog tu mate. a tuto knihu chcem!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pojinko veľmi pekne ďakuje a váži si! A keďže sa snažím písať o knižkách, ktoré sú bežne dostupné v kníhkupectvách a internetových obchodoch, nemal by byť problém zohnať ju...

      Odstrániť