pondelok 10. októbra 2016

Dajte pozor na leva!

Pojinko odporúča



Dajte pozor na leva! - Jaroslav Steľmach


Zlý lev naháňa hrôzu všetkým svojím africkým susedom. Ako sa len potešia, keď sa nedopatrením v balóne dostane do Európy. No viete si určite domyslieť, že naše zvieratká nadšené veru nebudú. Dosť už, čo mali starostí s jedným nepodareným vlkom... teraz majú na krku ďalšiu ohavu. A čo ešte, keď sa títo vagabundi spoja? To budú musieť zvieratká vymyslieť doslova obranný plán!

Tak toto je Pojinkov tajný tip pre milovníkov tradičných rozprávok, ktorí by sa potešili modernému (v dobrom slova zmysle) príbehu, čo je poctou klasike. Je to presne ten správny mix medzi starou a novou rozprávačskou školou :)
Máme tu zvieratká, ktoré sa správajú ako ľudia, máme tu ponaučenie i dobrý koniec, kde je zlo potrestané a dobro odmenené a celkovo, knižka má výrazný výchovný charakter. No je písaná aktuálnym, svižným jazykom, je "okorenená" veľkou dávkou milého humoru a veľmi veľkou dávkou dobrodružstva. Takže je jednoducho neodolateľná. A to rovnako pre deti ako aj ich rodičov. Takže knižka, nielenže je napísaná moderným štýlom a využíva pritom osvedčené postupy, ale aj sa odohráva v súčasnosti (teda presnejšie v minulom storočí ;) bola totiž napísaná v 70. rokoch a svojho času bola veľmi úspešná, možno si ju ešte pamätajú Vaši rodičia, skúste sa ich na ňu opýtať...), teda bude blízka i dnešnej generácii.
Pojinko skrátka nemá nijaké výhrady, môže Vám ju len a len odporúčiť. A práve to aj teraz robí :)


info:
ilustrácie: František Blaško (pekné farebné ilustrácie)
vydal: Ikar, 2014
počet strán: 88 
trošilinku väčšejší formát, pevná väzba
veková hranica: 6+
pre chlapcov aj dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára