štvrtok 27. októbra 2016

Prečo nekvitneš?

Pojinko odporúča




Prečo nekvitneš? 

nakreslila a napísala: Katarína Macurová


Na pultoch kníhkupectiev sa v posledných dňoch zjavilo hneď niekoľko úžasných obrázkových knižiek. Hneď na prvý pohľad upútala Pojinka dvojica nápaditých a umelecky spracovaných titulov od kórejskej autorky Khoa Le Strapúšik a Meduška. Ale keďže ma moja kamarátka a vynikajúca blogerka predbehla, nebudem nosiť drevo do lesa a radšej sa zameriam na inú knižku. Musím však upozorniť na jej recenziu - nože sa pozrite bližšie na Strapúšika a Medušku a buďte očarení : 


No a teraz sa poďme zamerať na to, prečo úbohá mrkvička nechce kvitnúť! V knižke Prečo nekvitneš? sa pozrieme tejto záhade na zúbok. Svedomitý macko-záhradník ju polieva a polieva a ona stále odmieta nasledovať príklad iných kvietkov a zakvitnúť... Tá nezbednica rastie smerom do zeme, ako sa na správnu mrkvu patrí a zväčšuje sa a zväčšuje. Zdá sa, že zajace budú mať hody ;)

Dominujú hravé obrázky, textíku je tu skutočne skromne. Knižka je to tak vtipná a milá, že jednoznačne vyčarí úsmev aj na tvári rodiča. Ten nápad je jednoducho geniálny! Pojinko sa tak chichúňal, až sa krútil a mrvil po celej knižničke!

ukážka:








info:
vydal: Albatros, 2016
počet strán: 32
trošinku väčší formát, pevná väzba
veková hranica: 3+
pre chlapcov aj dievčatá

1 komentár:

  1. Túto knihu som kupovala ešte v češtine a Mimi ju zbožňuje. Strašne sa vždy smeje na tých zajacoch :-D
    A ďakujem :-*

    OdpovedaťOdstrániť