nedeľa 20. novembra 2016

Tri mačiatka tety Mily

Pojinko odporúča




Tri mačiatka tety Mily - Mária Lazárová


Máriu Lazárovú, na poli detskej literatúry pomerne nový zjav, možno považovať aj za skutočný objav. V Pojinkovej knižničke si veselo trónia všetky jej predošlé knižky. Lebo všetky boli výborné. A tak sa Pojinko s chuťou zahryzol do jej novinky! Hneď Vám môže prezradiť, že kvalitou nadviazala na tie minulé. Aj táto je krásne napísaná a veľmi pekne ilustrovaná. A hoci o putovaní zvieratiek, aj konkrétne mačičiek, ktoré hľadajú cestu domov a pritom pozažívajú tie najrozmanitejšie dobrodružstvá, bola napísaná už nejedna knižočka, snáď ešte žiadna nebola tak roztomilá.
Po tom, ako je mačiatko unesené zlým jastrabom, sa na záchrannú akciu vydávajú jej ďalší dvaja súrodenci-kocúrikovia. A aj keď ju oslobodia, návrat domov bude dlhý. Čaká ich putovanie, pri ktorom sa stretnú s nejedným zvieracím či ľudským kamarátom. Naprieč celým rozprávaním sa ako niť vinie potreba kamarátstva a vzájomnej pomoci. Priam kráľovskou čerešničkou na knižnej torte sú osobité, no doslova rozkošné ilustrácie.

Knižka si vyslúžila Pojinkovu medailu za rozmilosť a pufňatosť!


info:
ilustrácie: Simona čechová
vydal: Slovart, 2016
počet strán: 136
väčší formát, pevná väzba
veková hranica: 5+
pre dievčatá aj chlapcov

3 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Verím, že sa bude páčiť :)
      Mária Lazárová

      Odstrániť
    2. joj, Pojinko spomínal už viacero knižiek o mačičkách. Raz im dokonca venoval samostatnú tému :) Je ale pravda, že zo všetkých knižiek, o ktorých som písal je táto jedna z NAJ.

      Odstrániť