streda 31. mája 2017

Čarovný oblek Maxa Nixa

Pojinko odporúča




Čarovný oblek Maxa Nixa - Sylvia Plath


Pojinko má veľmi rád niektoré básne Sylvie Plathovej. Ani vo sne by ho však nenapadlo, že táto rešpektovaná poetka napísala niečo pre deti. Veľmi ma teda zaskočilo, keď som na túto knižku naďabil pri svojom kniho-snorení. Už ma ale neprekvapilo, aká dobrá kniha to je! Tak aká je teda presne? Ako veľmi dobrá? Veľmi!
Autorka poézie sa nezaprie, text je veru krásne poetický a krásne rozprávkový. A posledný, tretí (sú tu presne tri rôzne príbehy) je veršovaný. Je to vlastne dlhšia báseň. Tak správne milá, a tak správne vtipná! A skutočne literárne brilantná. Určite zaujme aj takého malého čitateľa, čo nie je až natoľko milovníkom poézie ako je Pojinko.
Ostatné dva príbehy sú tiež kúzelné. A Pojinko sa veľmi potešil, keď okrem toho, že sú výborne napísané, majú aj peknú pointu.
Som ozaj potešený, že sa tieto texty našli v autorkinej pozostalosti a mohli byť vydané pekne spolu. Sú to akési malé zapadnuté perličky detskej literatúry. Nože, priložte ruku k dielu a poďte tento pokladík spolu s Pojinkom vykopať. Nie je to namáhavé, stačí knižku lapiť a pustiť sa spolu s deťmi do čítania. A už ste obohatení! :)


info:
ilustrácie: Miriam Šebianová (také nežné, citlivé kresby)
vydal: Face, 2016
počet strán: 64
trošku väčší formát, poloplátená väzba
ideálny vek: okolo 6 rokov
pre chlapcov aj dievčatá 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára