piatok 19. mája 2017

S duchmi je vždy veselo

Pojinko odporúča




S duchmi je vždy veselo - Václav Šuplata


A zas ďalšia knižka o duchoch, dúšikoch a aj jednej duške :), čo znamená, že v našej partii nájdeme aj ducha-dievčatko. Pojinko ľúbi knihy, kde vystupujú duchovia. Vo svojej knižničke už písal o viacerých, napríklad o Bojazlivom strašidielku či naposledy o Bubáčikovi. A oslovil ho aj tento príbeh. Veru tak, Pojinko sa aj rád bojí. Ale všetky menované príbehy majú jedno spoločné (hoci každý z nich vykresľuje duchov ináč), žiadny z nich nevyvoláva hrôzu. Účinok majú presne opačný. Takže ak sa duchov bojíte, po prečítaní týchto knižiek v nich spoznáte milých kamarátov a už nikdy Vám nenaženú strach. A táto kniha Vám navyše prinesie veľa zábavy. Toho, čo nám sľubuje už názov, sa veru dočkáme. A to je dobre, pretože podobne ako Vy, aj Pojinko sa rád smeje. Ešte radšej, ako sa bojí.

K sympatickej rodinke sa nasťahuje celá kompánia duchov. Každý z nich má rozličné vlastnosti a charakteristické záľuby. Jeden sa neustále hrá a najradšej zo všetkých hier má schovávačky, ďalší je zas veľmi vzdelaný a zo všetkých studníc múdrostí má najradšej knihy, iný je pre zmenu veľký "jedák" a stále sa obzerá po nejakej dobrote. A takto by sme mohli pokračovať. Všetci sú to však náramne fajn spoločníci.
Príslušníci našej rodinky sa s novými nájomcami vyrovnávajú rôzne. Pred mamou sa vždy ukrývajú a ona má len podozrenie, že v dome straší, otec si myslí, že sa mu všetko len sníva, no a Nika, naša hrdinka, sa s nimi spriatelí. A každému z nich pomôže.
Nakoniec príde rad na to, aby sa jej duchovia odvďačili.

Autor je veľký humorista a práve milý a nápaditý humor, či už situačný alebo všemožné slovné hračky, robia z jeho kníh atraktívne čítanie. Ak si spomínate na jeho knižku Kráľovský detektív Sebastián, pri ktorej sa Pojinko neudržal a nahlas sa pri čítaní smial, tak máte predstavu o tom, čo Vás čaká.

Keďže je knižka už dlhšie vypredaná, nazrite do knižníc. A ak nemáte takúto možnosť, nezúfajte, podelím sa s Vami o odkaz na autorovu stránku, kde celý tento príbeh uverejnil. A nielen ten! Taký je Václav zlatý, že chce malým čitateľom sprístupniť svoje nedostupné či ťažko dostupné knižky. Aby mali potešenie a zábavu z čítania týchto vtipných príhod.



info:
ilustrácie: Jano Valter (vtipné ilustrácie, ktoré dokresľujú dej)
vydal: Junior, 2002
počet strán: 60
väčší formát, pevná väzba
ideálny vek čitateľa - okolo 7 rokov
pre dievčatá aj chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára