utorok 12. decembra 2017

Dobrý deň, opica Škorica

Pojinko odporúča






Dobrý deň, opica škorica - Peter Stoličný


Dobrý deň, dieťa kvieťa! 
Určite si neposedné, huncútske, zavše i šibalské a lapajské. A to je dobre. Ale pozor, každá zábava má hranice a všetko má i svoje pravidlá. Ak nechceme druhých uraziť, alebo dokonca im ublížiť, ak nechceme byť za nevychované opice, treba sa naučiť správať. A presne o tom, čo hovorí titulka, je táto knižka. Sú to veselé rozprávky o slušnom správaní. Hovoríte si, že také čosi vás nebaví? A to si už nepamätáte na túto skvelú knižku? http://pojinko.blogspot.sk/2015/08/bonton-pre-deti.html

Ako vidíte, aj slušné správanie môže byť veselé, keď sa správne podá. Na rozdiel od predchádzajúceho titulu, sú naše príhody o nevychovanej, no milej opičke určené pre mladšieho čitateľa a sú podané formou krátkych, vtipných, predovšetkým ale poučných príbehov. Určite sa pri nich zabavíte, ale dozviete sa aj veľa nového a na konci každej krátkej kapitoly, ktorá sa zaoberá zakaždým inou situáciou, napríklad stolovaním, no aj zásadami správania sa na internete, máte stručné záverečné zhrnutie. Teda, čo sa sluší a čo nie. Čo je bezpečné, a čo zas nie. Verte Pojinkovi, že táto kniha je smiešna i prínosná zároveň! Teda vo Vás spoľahlivo vyvolá smiech, no text so sebou prináša i veľa podnetov na zamyslenie.
A to je všetko je korunované "srandovnými" ilustráciami.
Skrátka povinnosť pre malých nespratníkov :), ale aj pre tých, ktorí si len radi prečítajú niečo milé a pútavé.


ukážka:





info:
ilustrácie: Sabína Liptáková (podarené, smiešne ilustrácie)
vydal: Fortuna Libri, 2017
počet strán: 128
trošku väčší formát, pevná väzba
veková hranica: 6+
pre chlapcov i dievčatá


Ešte však nekončíme! Peter Stoličný má totižto hneď niekoľko podobných poučných kníh. Sú o to viac zaujímavé, že každá sa zameriava na nejakú konkrétnu tému a v každej je dôležitý i príbeh, takže to poúčanie nie je nudné a prvoplánové. Možno už niektoré poznáte, možno ste už dajaké i čítali, každopádne Vám ich dávam do pozornosti, lebo len málokedy a málokomu sa podarí tak pekne skĺbiť dejovú i didaktickú zložku dokopy.

Poďme sa na ne pozrieť:

Rozprávky o dopravných značkách 1 + 2








Táto veľká kniha je už takou malou legendou. Nielen chlapci z nej budú nadšení. Z príbehov sa deti veľa dozvedia nie iba o dopravných značkách, ale aj o cestnej premávke a bezpečnosti na cestách.
Ministervo školstva túto knihu odporúčilo ako odporúčanú pomôcku pre škôlkarov a prvý stupeň zš. Knižka sa dočkala aj vydareného pokračovania.

Potom tu máme príbehy o modernej technike s názvom Hlúpy Jano v sieti 





Ďalej sú tu ekologické rozprávky s pracovným zošitom Ako sa snežienky takmer zbláznili




Alebo príbehy o držiteľoch rôznych rekordov z ríše zvierat Ako sa opice naučili vrieskať




Tak čo? Ktorá téma Vás najviac zaujíma?

Škoda, že autor nenapísal ešte nič o červíčkoch :(

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára