pondelok 18. decembra 2017

Len sa teš, Pampúch

Pojinko odporúča





Len sa teš, Pampúch - Marta Hlušíková


Touto svojou najnovšou knihou známa spisovateľka iba potvrdila, že patrí k najlepším súčasným slovenským autorom pre deti a mládež. Zážitok z knižky, to bol pôžitok! Autentický detský jazyk, myslenie blízke modernému školákovi na 1. stupni, so všetkými výmyslami a pestvami a huncútstvami, ako je vymýšľanie tajného jazyka a zakladanie tajného bratstva, zatiaľ iba v počte dvoch členov :) a smradľavá odplata nepríjemnému šikanátorovi, ale aj nejaká tá pridaná hodnota naviac, ako je stretnutie s bezdomovcom či krásny a živý vzťah hlavného protagonistu ku svojim dedkom, teda starému a prastarému otcovi, Hlušíkovej nezameniteľný pútavý a sviežy štýl a humor, krátke, dynamické kapitoly, to všetko dokopy robí z tejto knižky záležitosť, ktorú dieťa so záujmom prečíta doslova na posedenie, a potom sa k nej bude rado vracať.
Pojinko hodnotí ako - supišné! Iba jedno ho mrzí, že hlavné postavy majú mrzký vzťah k jednej Pojinkovej obľúbenej potravine... neprezradím  však o čo ide :D

K deju sa perfektne hodia Martiškove milé a smiešne ilustrácie. Sú ako stvorené pre šibalského malého čitateľa... a veď, vlastne ozaj boli práve pre neho stvorené :)


tu je odkaz na autorkinu stránku, kde nájdete aj krátku ukážku:

info:
ilustrácie: Juraj Martiška (perfišné kresby!)
vydal: Perfekt, 2017
počet strán: 72
netypickejší štvorcový formát
ideálne pre druhákov až piatakov
a pre chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára