pondelok 26. decembra 2016

Oliver - kocúr, ktorý zachránil Vianoce

Pojinko odporúča





Oliver - kocúr, ktorý zachránil Vianoce - Sheila Norton


Tak, Vianoce sú už v plnom prúde, a my sme tu stále mali len jednu tématickú knižku (Za čarovnými okienkami), no ale čo príde hádam tento rok skrátka? Veď ten minulý písal Pojinko hneď o dvoch vianočných knihách. A teda: spravme z toho tradíciu! Napokon, keď som zočil túto nádhernú, rozkošnú, a hodnotnú knižku, nemohol som ju vynechať a nič o nej nenapísať. Napokon; v tomto románe sa stane nejeden zázrak a za mnohé "zázraky" bude viac či menej zodpovedný tento ryšavý kocúr. Veď zvieratko dokáže niekedy priniesť ľuďom takú radosť! A nielen ľuďom, ale aj červíčkom. A Pojinko to vie najlepšie. Na začiatku decembra sa zoznámil a skamarátil s jedným kocúrikom, a stalo sa, že ten už v jeho knižničke ostal bývať. Nevolá sa síce Oliver, no výrazne Pojinkovi a jeho kamarátom spríjemnil Vianoce. A teda vydanie tejto knižky v takomto čase považuje Pojinko priam za znamenie.

Na milých čitateľov čaká trošku aj dobrodružný, no predovšetkým prekrásny príbeh o potrebe vzájomnej pomoci, ktorý v tejto zime každému zohreje srdce. Po tom, čo Oliver príde o svoj domov mu pomôžu miestni ľudia. A ten sa im náležite odvďačí!
Kúzelné na knihe je aj to, že si ju môže prečítať naozaj každý. Bude baviť dievčatá aj chlapcov, deti (pokiaľ sa nezľaknú jej hrúbky;)) mládež aj dospelých. A každý si z nej odnesie niečo milé a pozitívne.

Pojinko, Prúžik (tak sa volá jeho kamarát kocúrik), ale aj plyšoví psíkovia (ktorí sú však svojím spôsobom živí) Placúšik a Placinko a vôbec všetci Pojinkovi kamaráti Vás nabádajú k tomu, aby ste sa do tejto skvelej knižky začítali. 

P.S. rozprávačom je sám Oliver, takže o to viac je to zaujímavé


info:
vydal: Fragment, 2016
počet strán: 312
klasický formát, tvrdá väzba
veková hranica: 11+
pre dievčatá aj chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára