sobota 31. decembra 2016

Mio, môj Mio

Pojinko odporúča





Mio, môj Mio - Astrid Lindgrenová

Ako mnoho (všetky?) diela svetoznámej švédskej autorky, bola aj táto knižka sfilmovaná. Malý Pojinko ten film zbožňoval, ale to bolo dávno, veľmi dávno a odvtedy na neho takmer úplne zabudol. Keď sa prednedávnom objavilo v kníhkupectvách historicky prvé vydanie tohto príbehu v slovenčine, Pojinkovi sa to všetko vybavilo a skoro sa rozplakal. Hneď sa do knihy začítal a dávne kúzlo sa vrátilo.
Chcem Vás upozorniť, že toto nie je humorný príbeh na aký ste od milovanej spisovateľky zvyknutý. Nečakajte Pippi, Lotku či Emila. Ak si spomínate na autorkin titul Bratia Levie srdce, tak budete mať aspoň základnú predstavu o tejto rozprávkovej fantasy.

Deväťročný Bo je adoptovaný v rodine, ktorá vlastne nikdy nechcela mať chlapca. Je večne sám, nikto sa o neho nezaujíma a okrem jediného kamaráta nemá na svete nijakú blízku bytosť.
Všetko sa ale zmení, keď sa dostane do rozprávkovej ríše, kde má milujúceho otca - kráľa a sám je princom, ktorému je predurčené vykonať veľké veci.
Nasadnite na čarovného koňa Miramisa a vydajte sa s princom Miom (to je jeho pravé meno, ktoré používa v čarovnej zemi) poraziť zlého rytiera Kata, ktorého nenávisť ničí a rozkladá prekrásnu magickú krajinu.


pustime si na záver nádhernú pieseň z filmu: https://www.youtube.com/watch?v=ZXSu_IjzhV8


info:
ilustrácie: Ilon Wikland (milé, čiernobiele ilustrácie)
vydal: Slovart, 2016
počet strán: 200
klasický formát, pevná väzba
veková hranica: 9+
pre chlapcov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára