streda 7. decembra 2016

Pozor! Pozor! Veľká vianočná súťaž!

Vianočky s Mimi a Pojinkom




Pojinkova dobrá kamarátka a skvelá blogerka http://mimimalaknihomilka.blogspot.sk/2016/12/vianocky-s-mimi-pojinkom.html prišla s nápadom, aby sme usporiadali vianočnú súťaž pre deti. Všetko pekne prichystala, vymyslela a zorganizovala! Pojinko je nadšený!
Nadchnite sa aj Vy pre túto knižnú súťaž!

V čom presne spočíva?
Nuž, Pojinko si pre deti, ktoré už čítajú a píšu pripravil jednu neľahkú, no pevne verí, že zaujímavú úlohu. Teda čujte moji milení: Napíšte Pojinkovi niečo o tom najkrajšom darčeku, aký ste kedy dostali! 

Všetko ostatné nechám na Vás; aj rozsah aj formu. Ak bude mať text dušičku, môže vyhrať aj taký, ktorý bude len na pár riadkov. Ale ak bude mať nejaký malý budúci spisovateľ tvorivý zápal, môže Pojinka ohúriť aj štyridsiatimi stranami!!! Trebárs... ja  viem, že občas rád zveličujem a preháňam :D
A aj podobu tohto literárneho útvaru nechám na Vás. Len na Vás záleží či to bude opis alebo rozprávanie. Možno niekto príde s fantastickou poviedkou! Kľudne si môžte niečo primyslieť ;) fantázii sa medze nekladú! A Pojinko Vás nechce v ničom nijako obmedzovať. Samozrejme, menšia pomoc rodičov je dovolená.

Víťazné dielka/diela/dieliská :) - ak budete chcieť - potom uverejním na blogu. To bude pre Pojinka česť!
Súťažné práce, spolu s menom autora, posielajte na e-mailovú adresu: goran.lenco@gmail.com

21.12. vyberiem troch výhercov, ktorí získajú milé ceny!!!

24.12 prebehne zlosovanie o absolútneho víťaza (zapojí sa teda aj Mimina partia)

o výsledkoch bude Pojinko informovať priamo tu na blogu a potom na facebookovskej stránke: https://www.facebook.com/pojinko/

a teraz to dôležité, ceny:


1.miesto:

Knižka + audio CD Rozprávky po telefóne od svetoznámeho talianskeho spisovateľa Giani Rodariho. Krásny vianočný príbeh o kocúrikovi Oliverovi: Kocúr, ktorý zachránil Vianoce od Sheily Nortonovej a "drobeček do kapsy" :) a... ultra-mega-superné vrecúško!




2.miesto:

Nevšedná a zaujímavá kniha A-Ko-Že od toho najsprávnejšieho ocina Ivana Lesaya, v ktorej sa naplno ponoríme do detskej fantázie, ďalej to bude nádherná knižka od vychádzajúcej spisovateľskej zorničky, pardon, hviezdy :) Zuzky Štelbaskej Zornička a samozrejme "drobeček do kapsy"




3.miesto:

Roztomilá obrázková kniha Prečo nekvitneš? od Kataríny Macurovej, ktorá rozosmeje zaručene každého a "drobeček do kapsy" nesmie chýbať! :)






Tú finálnu cenu, ktorá bude nekonečne fenomenálna a famózna :) prezrádzať nebudem, poviem len toľko, že okrem knižky tam bude figurovať plyšový maznák a možno k Vám príde samotný červíček Pojinko ;) v životnej veľkosti :D


Na záver sa chcem poďakovať našim milým chlebodarco-knihodarcom :), ktorí boli tak skvelí, že nám venovali ceny do súťaže.
Sú to vydavateľstvá Artforum, Albatrosmedia, Verbarium, Fortuna libri, Trio publishing, predajňa s detskými potrebami Bleble, vďaka ktorým máme vrecúško či šikovníci zo Sashe.sk, ktorí zas majú na svedomí (a že to je svedomie nebesky čisté!) našich milučkých "drobečkov" :)





A nakoniec, ale nie v poslednom rade, sa chcem poďakovať mojej kamarátke Anke Paulínyovej, ktorá nakreslila plagát našej súťaže. Áno, áno, to je presne to šikovné dievča, čo portrétovalo červíčka Pojinka a zvečnila ho na večné veky :)

Ďakujeme!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára