utorok 8. novembra 2016

Chlapec a červený dom

Pojinko upozorňuje na knižku:





Chlapec a červený dom - Angelika Zöllnerová


Hoci táto knižka nie je pre každého, Pojinka očarovala. Snový, poetický príbeh, kde sa prelína rozprávka s realitou (a nie je vlastne realita tak trochu rozprávkou - a zas naopak?) je určený mladým čitateľom, ktorí sú neustále akoby jednou nohou mimo náš všedný svet. Veď aj hlavný hrdina, chlapec Martin, je večne zasnívaný. A preto mu aj nejde škola. Nebaví ho a nudí sa. Ale odpovedzte si úprimne, Vás by dokázalo zaujať nejaké písanie a čítanie (pozor, pozor, nepozerajte sa na to očami kniho-moľka / kniho-moličky :)) keď ste cez prázdniny vo Švédsku stretli skutočného škriatka?
Avšak na ďalšie prázdniny, zas o rok sa Martin stretáva so starým pastierom a skamarátia sa. Pastier je možno len obyčajný človek, no Martin vďaka nemu zisťuje, že aj tí najobyčajnejší ľudia dokážu byť "kúzelnými" a tiež si uvedomí, že čítanie či písanie príbehov ho môže kedykoľvek preniesť do čarokrásnych svetov. A získa toho ešte oveľa viac... Pretože je dobré a krásne byť hlavou v oblakoch, ale pre tento svet sme sa narodili a musíme stáť nohami pevne na zemi... 

Knižku dopĺňajú jednoduché, no veľmi milé čiernobiele kresby.


info: 
ilustrácie: Juraj Martiška
vydal: Perfekt, 2016
počet strán: 152 
klasický formát, pevná väzba
veková hranica: 9+
pre chlapcov aj dievčatá

2 komentáre:

  1. Ako to, že mi táto tvoja recenzia ušla? Všimla som si ju až teraz. Vyzerá viac než dobre a s chuťou by som si ju prečítala aj ja.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Určite by sa Ti páčila. Patrí do kategórie tých kníh, ktoré nemajú vekové obmedzenie smerom nahor :)

      Odstrániť