streda 30. novembra 2016

Osmijanko rozpráva 8x8 = 64 nových rozprávok

Pojinkove prehorúce novinky





Osmijanko rozpráva 8x8 = 64 nových rozprávok - Krista Bendová


Sú knihy, ktoré nestarnú. A toto je ten prípad. Krista Bendová je jednou z našich dlhodobo najpopulárnejších detských autoriek a touto knižkou nadviazala na obľúbeného Osmijanka. Jeho pokračovanie je možno menej známe, ale je rovnako dobré. A to sa veru pri pokračovaniach nie vždy podarí! Presne ako v pôvodnom Osmijankovi aj tu nás čaká osem tém (ako napr. rozprávky o drakoch či rozprávky o prasiatkach, atď, atď), pričom každá téma obsahuje osem kapitol. Teda dohromady nás čaká... koľko? prepánajána, Pojinko si musí vypomôcť kalkulačkou... ahá, ja trubiroh, veď sám názov mi napovedal - presne šesťdesiatštyri nových rozprávok! A hoci nie sú dlhé, nie je to malý počet! Takáto knižka chvíľku vydrží!
Zaujímavé je, že Pojinko sa práve išiel s deťmi zapojiť do celoslovenskej súťaže "Čítame s Osmijankom" http://www.osmijanko-ba.sk/page/index.php?action=cat&id=35 , keď sa na knižnom trhu objavila táto knižka. Je to (takmer horúca-prehorúca) novinka. A povedzte, nie je to milá náhoda? A tiež jedinečná šanca ako sa opäť dostať k tejto, inak beznádejne vypredanej, klasike najklasickejšej?
Síce dnes počúvame CD-čká a nie platne (narážam na jednu z rozprávok), ale humor Kristy Bendovej nezostarol ani trošku.

Jediné k čomu mám výhrady sú ilustrácie. Ilustrátor sa síce volá Svetozár Mydlo, ale ani to mu nepomôže... Pojinkovi nevadí, že sú "retro". Práveže má takéto starinky v obľube. Ide o to, že hoci určite zaujímavé, jednoducho sa nedá povedať, že sú aj pekné... Ale to nech Vás neodradí ani v najmenšom!


info:
ilustrácie: Svetozár Mydlo
vydal: Buvik, 2016
počet strán: 219
väčší formát, pevná väzba
veková hranica: 6+
pre chlapcov i dievčatá

2 komentáre:

  1. xixi, chudák ilustrátor takto ho ohovoriť :-) Veď Osmijanko na titulke je celkom v pohode. Vnútro knihy som však nevidela, nože daj pár fotiek :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) no ale je to pravda... Hoci obálka ešte ujde, vnútro veru ani nie... ale sila Osmijanka nie je v kresbách, no v texte, takže sa určite oplatí po ňom siahnuť.

      Pojinko nemá, bohužiaľ, vždy k dispozícii foťák :(

      Odstrániť