sobota 22. apríla 2017

Baletné príbehy

Pojinko odporúča




Baletné príbehy - Barbara Newmanová


Pojinkovi sa veľmi páči balet. Ešte pred nejakým časom ani poriadne nevedel, čo taký balet obnáša a ledva tušil, čo si má pod tým slovom predstaviť. Nikdy by nepovedal, že raz ho klasický tanec tak zaujme. Ale stalo sa, že si náhodou pozrel jedno predstavenie a ostal očarený.
A tak si teraz (keď vie, že je sám a nikto sa nepozerá) nacvičuje skoky a piruety. Točí sa na svojej jedinej červíkovskej nožičke a je z toho náramne spokojný. A preto sa veľmi potešil tejto krásnej knižke.

Obsahuje opis piatich najznámejších baletov: Spiaca krásavica, Giselle, Coppélia, Labutie jazero, Luskáčik. Každá jedna stať je vždy venovaná jednému baletu a obsahuje fotografie, nádherné ilustrácie a zaujímavosti o produkcii toho ktorého predstavenia. Ako napríklad poznámky o hudbe či choreografii. V samotných kapitolách je potom pútavo prerozprávaný príbeh - dej jednotlivých baletov. Tie určite zaujmú detských čitateľov, pretože klasické balety sú vlastne rozprávkami, ktoré sú rozprávané pomocou tanca a pantomímy.

ukážka:











Keďže je knižka už väčšinou vypredaná, skúste túto stránku, tu ju majú za skvelú cenu!
http://www.beletry.sk/bazar/110043-baletne-pribehy-9788071813316.html

info:
ilustrácie: Gill Tomblinová
vydal: Ottovo Nakladateľstvo, 2006
počet strán: 64
väčší formát, pevná väzba
veková hranica: 8+
určite pre dievčatá, ale kniha je koncipovaná tak, aby zaujala aj chlapcov, ktorí majú radi tanec

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára